Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvanaest sudionika na jesenskim “Danima sunca”

Autor: Z L

03.10.2012. 22:00
Dvanaest sudionika na jesenskim “Danima sunca”

Foto: Vedran SITNICA



Sljedeća dva dana u Zadru se održava 25. Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda “Dani sunca”. Riječ je o trećem ovogodišnjem, jesenskom izdanju “Dana sunca” u organizaciji udruge “Eko-Zadar”.
Sajam će se održati na Narodnom trgu u petak u vremenu od 8 do 19 sati, a dan kasnije između 8 i 15 sati. Svoje proizvode ponudit će ukupno dvanaest proizvođača.
Tijekom oba sajmena dana sudjeluju Bokun d.o.o. iz Splita s proizvodima od bobičastog voća, PTO Nekić iz Biograda na Moru s programom biljnih mješavina, travarica, masti i ulja za masažu, OPG Drago Drmić iz Zadra s domaćim keksima i likerima, OPG Štefančić iz Zagreba s proizvodima od lavande, OPG Aralica s proizvodima od višnje maraške, smokava i maslinovog ulja, s likerima i džemovima, OPG Nikica Žampera s kozjim sirom i OPG Nedjeljka Jurin iz Lovrana s ponudom prirodne kozmetike.
Nedjeljka Jurin prvi put se predstavlja na sajmu “Dani sunca”. Proizvodnjom prirodne kozmetike bavi se već osam godina, diplomirana je fitoaromaterapeutkinja čiji su proizvodi višestruko nagrađivani, a među njima je moguće pronaći kreme za održavanje kože lica i tijela, kreme za tegobe kože, kao i pripravke na bazi gline.
U petak će posjetiteljima biti ponuđeni proizvodi OPG-a Eugen Novaković iz Posedarja među kojima su najpoznatije slatke kuglice od smokava i tradicionalni smokvenjak te slavonske delicije obrta “Kulin” iz Piškorevaca s nezaobilaznim kulenom i čvarcima. Sapunoteka iz Šibenika u subotu donosi ručno rađene prirodne sapune i kozmetiku, OPG Julijan Lonić iz Bibinja aromatična vina, a OPG Nedjeljko Ćotić iz Zadra proizvode od meda i ljekovitog bilja.
Sajam se održava uz financijsku potporu Grada Zadra, UO za poljoprivredu i razvitak otoka u očekivanom iznosu od sedam tisuća kuna.