Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Napokon smo igrali nogomet

Autor: Drago Bajković

03.10.2012. 22:00
Napokon smo igrali nogomet


Uvijek smo do sada govorili da idemo po bod, mislim da trebamo pokazati malo hrabrosti i svim snagama pokušati protiv Lokomotive doći do prvog gostujućeg troboda – kazao je Sarić


Uvjerljiva pobjeda još odjekuje hodnicima na Stanovima. I to je dobro, ali loše bi bilo da na tome ostane. Već u nedjelju ujutro Zadrani su se okrenuli sljedećem dvoboju, onom s Lokomotivom na Maksimiru. Hoće li igrači Zadra uspjeti ponoviti barem i približno subotnju partiju pitanje je koje lebdi u zraku, a odgovor ćemo znati kasno poslije podne ovoga petka. Kada bismo htjeli provocirati rekli bismo da Ćurjurić, Begonja, Mršić i društvo ne mogu ponoviti onakvu utakmicu. Tko zna, možda ih to motivira.
– Stvarno ne znam što nam se dogodilo u toj utakmici, kako smo u osam dana uspjeli ispraviti baš sve pogreške i odigrati onako maestralno – kazivao je jučer ujutro stoper momčadi sa Stanova Ante Sarić.
– Činjenica je da smo nakon uvjerljivog poraza od Intera psihički pali i nije bilo lako dočekati utakmicu sa Zagrebom. Trener Ferdo Milin nas je stalno hrabrio govoreći ‘vi to možete, samo morate vjerovati u sebe’. Po svemu sudeći uspio nas je psihički vratiti i to je rezultiralo onako uvjerljivom pobjedom.
Gotovo je besprijekorno funkcioniralo u igri Zadra, Zagreb nije imao nikakve šanse izbjeći poraz.
– Napokon smo igrali nogomet, možda i prvi put otkada sam došao na Stanove. Nije bilo preskakanja igre, bili smo strpljivi, a u isto vrijeme agresivni. Što je najvažnije, iskoristili smo svoje prilike, a nismo suparniku dopustili da nam ozbiljnije zaprijeti. Kada bih sve to sažeo u jednu rečenicu rekao bih da smo odigrali momčadski. Cijela momčad je odigrala onako kako je to od nas tražio trener i to je bio pun pogodak.
Obrana nije dopustila “pjesnicima” primirisati kaznenom prostoru Zadra.
– Odigrali smo dobro u obrani, ali tu valja naglasiti da nismo imali previše posla što je rezultat dobre igre cijele momčadi. Jer svi igramo i obranu, ali i napad, i kada to tako postavimo onda nema problema.
Ipak, svjesni su Zadrani da nisu još napravili ništa jer na kontu je tek sedam bodova.
– Naravno da smo svjesni kako je ovo tek početak puta. Moramo ostati na zemlji i dati sve od sebe kako bismo ponovili ovu partiju i na Maksimiru protiv Lokomotive. I dalje smo na pretposljednjem mjestu s vrlo ugroženim statusom. I to moramo što prije popraviti.
Sarić smatra da Zadar ima šansi na gostovanju kod Lokomotive.
– Lokomotiva igra promjenljivo ove jeseni, od odličnih partija do onih loših. Pobjeda nad Zagrebom dala nam je dodatni polet koji moramo iskoristiti u ovoj utakmici. Vidjeli smo kako možemo do pozitivnog rezultata. Ako ponovimo čvrstinu i agresivnost iz dvoboja s “pjesnicima” možemo se iz Zagreba vratiti s pozitivnim rezultatom. Možda je došlo vrijeme da odlazeći na gostovanje kažemo “idemo po pobjedu”. Uvijek smo do sada govorili da idemo po bod, mislim da trebamo pokazati malo hrabrosti i svim snagama pokušati doći do prvog gostujućeg troboda – kazao je na kraju razgovora Sarić.


Zagrebački dojmovi




Na službenim internet stranicama Zagreba objavljen je “završni dojam” s gostovanja u Zadru. Safet Nadarević, najiskusniji igrač Zagreba “razloge izvjesne malodušnosti suigrača vidi u čudno dosuđenom 11-ercu za Zadar iz kojega su domaći zarana poveli sa 1:0, pa onda i isključenju neopreznog Djengouea”. Još se dodaje i da “izvjesnu dozu dobitka za svoju momčad Nadarević vidi u “šamarčini koju im je opalio Zadar”.
– Jest da posebno peče kad izgubiš, po mome, od najslabije momčadi lige, i to u utakmici za koju mislim da mi je bila najslabija u karijeri. No, izvučemo li pouke iz te utakmice, a vjerujem da ipak hoćemo, pa ako onda u našu igru već u petak u Kranjčevićevoj protiv Intera ugradimo duh koji nas je krasio u završnici utakmice protiv Splita kad smo velikom upornošću i zalaganjem preokrenuli rezultat 0:1 u našu pobjedu, uopće ne sumnjam u naš uspjeh – govori Nadarević, naglašavajući kako utakmicu s Interom vidi kao “zadnji Zagrebov vlak na putu ostanka u Ligi” pa jedva čeka početak spomenute utakmice.