Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Pomlađeno obrtničko udruženje

Autor: Damir Maričić

03.10.2012. 22:00
Pomlađeno obrtničko udruženje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Budite prije svega obrtnici, profesionalni, pošteni i uspješni u svom poslu, jer ako to nismo, nitko nas od kolega neće ni smatrati dostojnim da ih zastupamo u ovim tijelima, poručio je Knežević


Mladen Malta  sazvao je za četvrtak izvanrednu Skupštinu  udruženja obrtnika Zadar  zbog prestanka mandata dijela članova i izbora novih i u  samoj Skupštini i u Upravnom odboru Udruženja, odnosno u Obrtničkoj komori  Zadarske županije.
Zbog različitih razloga  četiri pročelnika Sekcija u  posljednjih nekoliko mjeseci  podnijeli su ostavke te su na  zborovima “struka”,  građevinskog obrta, trgovačkih obrta, proizvođača te  ugostiteljsko-turističkih  obrta, izabrani novi. Tada su  i birani novi predstavnici dijela struka u Skupštinu. Umjesto Ade Duke i Mate Zorice imenovani su Mile Baričević i Eduard Franin.
Četiri nova člana Upravnog  odbora
Uslijedilo je razrješenje i  imenovanje novih članova  Upravnog odbora  Udruženja. Razriješeni su  Damir Gabre, Ante Vulić,  Dubravko Milin i Ada Duka,  jer Upravni odbor čine  pročelnici. Potom su imenovani novi članovi koji su predloženi na održanim zborovima, i to Mate Lukin (proizvodni obrti), Frane Vučetić  (graditeljstvo), Robert Kovačević (ugostitelji) i Ivana  Pedić (trgovci).
Dio razriješenih koji su  podnijeli ostavke (Ante Vulić, Damir Gabre i Ada Duka) je bio i u članstvu tijela  Obrtničke komore Zadarske  županije te je proveden i taj  izbor. Novi predstavnici  Udruženja u Skupštini Obrtničke komore Zadarske  županije su Frane Vučetić,  Mate Lukin i Ivana Pedić,  ujedno i pročelnici svojih  sekcija (cehova).
– Razni su razlozi što nam  se dio kolega zahvalio, a na  meni je da kažem da im zahvaljujem na onom što su  učinili radeći za interese obrtnika u našem udruženju,  kazao je Malta.
Dodao je da je ovim izborima Skupština s prosjeka  od 53 došla na prosjek od 43  godine te je Udruženje sada  dobar spoj mladosti i iskustva.
Vinko Pavlović, potpredsjednik Udruženja i najstariji član, također je zahvalio  dosadašnjim kolegama, kazavši da su bili aktivni i radišni, a u razloge ostavki ne  ulazi.
Na mladima posao ostaje
– Mi stari smo tu da pomognemo, ali na mladosti je  da preuzme odgovornost.  Radostan sam što je  Udruženje bitno pomlađeno.
Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, pozdravio  je novoizabrane i one koji će  biti u tijelima Komore, rekavši kako očekuje da i u  Komori zastupaju prije svega interese ovog udruženja,  jer je to osnovni smisao sustava.
– Budite prije svega obrtnici, profesionalni, pošteni i  uspješni u svom poslu, jer  ako to nismo nitko nas od  kolega neće ni smatrati dostojnim da ih zastupamo u  ovim tijelima. Bez zajedništva i timskog rada nećemo  moći mnogo. Mislim da ste i  kroz medije pratili niz naših  aktivnosti u ovim teškim vremenima, posebno s lokalnim  samoupravama. I danas smo  bili s gradonačelnikom Zadra i činimo što je god moguće za bolji život obrtnika  ili bar lakši život u ovom  teškom vremenu. Mi smo porezni obveznici čiji novac  služi javnim potrebama i na  to želimo i moramo utjecati,  zaključio je Knežević.
Najavljene su daljnje redovne skupštine i Udruženja  Zadar i Komore Zadarske  županije.