Pomlađeno obrtničko udruženje

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Nakon provedenih izbora prosječna dob članova Skupštine smanjena je za 10 godina

Mladen Malta  sazvao je za četvrtak izvanrednu Skupštinu  udruženja obrtnika Zadar  zbog prestanka mandata dijela članova i izbora novih i u  samoj Skupštini i u Upravnom odboru Udruženja, odnosno u Obrtničkoj komori  Zadarske županije.

Zbog različitih razloga  četiri pročelnika Sekcija u  posljednjih nekoliko mjeseci  podnijeli su ostavke te su na  zborovima "struka",  građevinskog obrta, trgovačkih obrta, proizvođača te  ugostiteljsko-turističkih  obrta, izabrani novi. Tada su  i birani novi predstavnici dijela struka u Skupštinu. Umjesto Ade Duke i Mate Zorice imenovani su Mile Baričević i Eduard Franin.

Četiri nova člana Upravnog  odbora

Uslijedilo je razrješenje i  imenovanje novih članova  Upravnog odbora  Udruženja. Razriješeni su  Damir Gabre, Ante Vulić,  Dubravko Milin i Ada Duka,  jer Upravni odbor čine  pročelnici. Potom su imenovani novi članovi koji su predloženi na održanim zborovima, i to Mate Lukin (proizvodni obrti), Frane Vučetić  (graditeljstvo), Robert Kovačević (ugostitelji) i Ivana  Pedić (trgovci).

Dio razriješenih koji su  podnijeli ostavke (Ante Vulić, Damir Gabre i Ada Duka) je bio i u članstvu tijela  Obrtničke komore Zadarske  županije te je proveden i taj  izbor. Novi predstavnici  Udruženja u Skupštini Obrtničke komore Zadarske  županije su Frane Vučetić,  Mate Lukin i Ivana Pedić,  ujedno i pročelnici svojih  sekcija (cehova).

- Razni su razlozi što nam  se dio kolega zahvalio, a na  meni je da kažem da im zahvaljujem na onom što su  učinili radeći za interese obrtnika u našem udruženju,  kazao je Malta.

Dodao je da je ovim izborima Skupština s prosjeka  od 53 došla na prosjek od 43  godine te je Udruženje sada  dobar spoj mladosti i iskustva.

Vinko Pavlović, potpredsjednik Udruženja i najstariji član, također je zahvalio  dosadašnjim kolegama, kazavši da su bili aktivni i radišni, a u razloge ostavki ne  ulazi.

Na mladima posao ostaje

- Mi stari smo tu da pomognemo, ali na mladosti je  da preuzme odgovornost.  Radostan sam što je  Udruženje bitno pomlađeno.

Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, pozdravio  je novoizabrane i one koji će  biti u tijelima Komore, rekavši kako očekuje da i u  Komori zastupaju prije svega interese ovog udruženja,  jer je to osnovni smisao sustava.

- Budite prije svega obrtnici, profesionalni, pošteni i  uspješni u svom poslu, jer  ako to nismo nitko nas od  kolega neće ni smatrati dostojnim da ih zastupamo u  ovim tijelima. Bez zajedništva i timskog rada nećemo  moći mnogo. Mislim da ste i  kroz medije pratili niz naših  aktivnosti u ovim teškim vremenima, posebno s lokalnim  samoupravama. I danas smo  bili s gradonačelnikom Zadra i činimo što je god moguće za bolji život obrtnika  ili bar lakši život u ovom  teškom vremenu. Mi smo porezni obveznici čiji novac  služi javnim potrebama i na  to želimo i moramo utjecati,  zaključio je Knežević.

Najavljene su daljnje redovne skupštine i Udruženja  Zadar i Komore Zadarske  županije.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Jadni obrtnici ko ih vodi,napišite koliko novaca obrtničkih godišnje potrošite za lutanja i žderačinu po restoranima,