Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sport je bio njegov život, a plivanje najveća ljubav

Autor: Šime Ćurko

03.10.2012. 22:00
Sport je bio njegov život, a plivanje najveća ljubav

Foto: Adam VIDAS



Uživanje je bilo gledati tu svu gomilu djece koja je prošla preko Plivačkog kluba Zadar na bazenu sve te puste godine – rekao je Slavko Grdović u razgovoru za Zadarski list objavljenom 13. kolovoza ove godine


Slavko Grdović, poznati zadarski sportski djelatnik, jučer ujutro pronađen je mrtav uz bazen na Kolovarima. Dojavu da se u bazenu nalazi mrtvo tijelo nepoznatog muškarca zadarska je policija, kako saznajemo, zaprimila u 5.05 sati nakon čega su odmah na teren upućeni policijski djelatnici radi očevida. Vanjskim pregledom tijela utvrđeno je kako nema tragova nasilja što je upućivalo na prirodnu smrt. U međuvremenu muškarac je identificiran, a pronađeno je oproštajno pismo iz kojeg se dalo zaključiti kako je riječ o suicidu.
Slavko Grdović više nije među nama i iza svojih 68 godina ostavio je lijepu sportsku i ne uvijek laku životnu priču. A život Slavka Grdovića definitivno je obilježilo – plivanje. Na u redovnoj izbornoj skupštini Plivačkoga kluba Zadar u rujnu 2009. godine Grdović je prepustio mjesto predsjednika kluba Darku Smrkiniću. Otvaranjem zatvorenog bazena na Višnjiku ostvario se Grdovićev dugogodišnji san i nakon više predsjedničkih mandata nije se dao nagovoriti na još jedan. Ipak, ostao je u klubu kao član Uprave.
Novi Zeland
U ponedjeljak 13. kolovoza 2012. objavili smo razgovor sa Slavkom Grdovićem. Povod je bila 40. obljetnica Plivačkog maratona Preko – Zadar nakon koje je barba Slavko najavio odlazak u mirovinu, makar kad je riječ o Maratonu. Osim toga našem novinaru Andriji Dešpoji Grdović je rekao kako uskoro seli na – Novi Zeland. Donosimo najzanimljivije Grdovićeve izjave iz tog razgovora.
– Odlučio sam pod stare dane napustiti ovaj grad, stare prijatelje, obitelj i otići u Novi Zeland. Dogodio se splet okolnosti, situacija se nametnula sama po sebi i odlučio sam se na taj potez. Slobodan sam čovjek, imam pravo birati, a i netko me čeka tamo, tako da to shvaćam kao još jedan životni izazov. Jedino će mi biti žao što napuštam grad u kojem sam cijeli život i u kojem sam stekao veliki broj prijatelja, no odluka je pala i vjerojatno za koji mjesec ću živjeti na dalekom Novom Zelandu.
– Zahvalio bih svima onima s kojima sam surađivao sve ove godine. Od Grada, preko raznih tvrtki i ljudi koji su pomagali sport do roditelja i djece koja su najzahvalnija za rad. Uživanje je bilo gledati tu svu gomilu djece koja je prošla preko Plivačkog kluba Zadar na bazenu sve te puste godine. Najveći mi je gušt uvijek bilo vidjeti radost djece kada bismo ih vodili na putovanja i gostovanja širom Hrvatske i Europe. To im je bila najveća nagrada za sve ono što bi ulagali tijekom godine u naporne treninge u teškim uvjetima, i infrastrukturnim i financijskim na koje smo nailazili do izgradnje zatvorenog bazena.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU