Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Luka Žorić MVP kola u Španjolskoj

03.10.2016. 22:00
Luka Žorić MVP kola u Španjolskoj


Luka Žorić odigrao je izvrsnu utakmicu na otvaranju nove sezone prvenstva Španjolske. 32-godišnji zadarski košarkaš bio je ključan igrač u pobjedi svoje Seville na gostovanju kod Estudiantesa u Madridu 82:95. Za 28 minuta provedenih na terenu zabio je 22 poena (9-13 za dva, 4-7 sl. bac.), uz 11 skokova, čime je zavrijedio valorizaciju 30. Žoriću je to drugi put u karijeri da se okitio titulom MVP-a kola u Španjolskoj. Prvi put to mu je pošlo za rukom prije pet godina u dresu Unicaje iz Malage.
– Zadovoljan sam zbog ovog priznanja, ali prije svega zbog pobjede momčadi, što je za mene jedino važno. Brojke nisu nešto što me pretjerano zanima, razmišljam samo kako dati sve od sebe da pomognem momčadi. Ako Sevilla pobjeđuje, ja sam sretan – kazao je Žorić i dodao.
– Htjeli smo pobjedom otvoriti sezonu i uspjeli smo. I to protiv izravnog konkurenta, koji je složio vrlo dobru momčad. Ovo nam treba biti putokaz za dalje. Liga Endesa je vrlo zahtjevna i ne smiješ se previše osvrtati na ono što je bilo, već samo razmišljati o sljedećoj utakmici. Moramo nastaviti raditi i boriti se za svaku pobjedu.
Fuenlabrada Marka Popovića sezonu je otvorila domaćim porazom od Bilbaa 80:89. Zadarski košarkaš, koji je od ljetos i kapetan madridske momčadi, za 30 minuta postigao je 14 poena (4-6 za dva, 2-11 za tri), uz dvije asistencije. Prvi nastup u španjolskom prvenstvu ubilježio je Marijan Čakarun, čija je Manresa kod kuće poražena od Barcelone rezultatom 50:56. Čakarun je za 20 minuta postigao tri poena (1-4 za dva, 1-2 sl. bac.), uz osam skokova i dvije asistencije, dok je za domaće Ante Tomić zabio 13 koševa, uz 11 skokova.