Naučite izraditi vertikalni vrt

Slika korisnika valentinam
U Gradskoj knjižnici 6. i 7. listopada
Zeleni krovovi i vertikalni vrtovi sve više postaju zaštitni znak održive gradnje, pojašnjava Motik
Primjer vertikalnog vrta

Udruga Eko-Zadar organizira predavanje "Biotektura -  uvođenje živih elemenata u arhitekturu" u petak 6. listopada u MMD  Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18 sati, a dan kasnije – u subotu 7.  listopada radionicu izrade vertikalnog vrta u dvorištu Gradske knjižnice.  Predavač i voditelj radionice je Bruno Motik iz udruge ZMAG (Zelena  mreža aktivističkih grupa).

- Uvođenjem živih elemenata u arhitekturu ne samo da možemo povećati estetsku vrijednost prostora u kojem boravimo nego i smanjiti  troškove za hlađenje zgrade ljeti, poboljšati kvalitetu zraka, posebice u  urbanim sredinama, ali i uzgojiti dio hrane na mjestima gdje inače nema  prostora za klasičan vrt. Zeleni krovovi i vertikalni vrtovi sve više postaju  zaštitni znak održive gradnje, pojašnjava Motik, a predavanje "Biotektura - uvođenje živih elemenata u arhitekturu" održava se u sklopu projekta „Zelena transformacija – građanska participacija“ kojeg financira Zadarska županija, Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove.

Radionica izrade vertikalnog vrta održat će se u subotu 7. listopada u  dvorištu Gradske knjižnice Zadar u vremenu od 9 do 12.30 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a polaznici radionice naučit će oformiti  vertikalni vrt idealan za njihove prostorne mogućnosti, poput, primjerice, balkona. Radionica se održava u sklopu projekta „Zeleni rasadnik“  kojeg financira Grad Zadar.

Bruno Motik je permakulturni dizajner koji je diplomu stekao pod  mentorstvom Tonyja Andersena 2010. godine obranivši svoj rad realizacije recikliranog imanja prema prethodno izrađenom permakulturnom  dizajnu. Osim što već godinama vodi tečajeve i radionice, permakulturu  prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomeriću u blizini recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kuću od slame. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno