Od Simfonijskog orkestra HRT-a, preko Nele Šarić do Zadarskog komornog

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Najavljena bogata koncertna sezona
Autor: 
Prvi koncert u sklopu ciklusa Zadarski komorni orkestar na programu je 30. listopada, a orkestrom će ravnati maestro Ivan Repušić
Arif SITNICA
Branka Višić Karavida, Dina Bušić i Linda Ivić Bijuklić

Nova koncertna sezona Zadar 2017./2018. počinje u ponedjeljak koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a u HNK Zadar. Enrico Dindo nastupit će u dvostrukoj ulozi, kao dirigent i violončelist. Prvi je to u nizu koncerata u pretplati Koncertnog ureda Zadar, najavila je na konferenciji za medije Dina Bušić, ravnateljica KUZD-a. Uz nju, koncertnu sezonu najavili su Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa, koja je predstavila Ciklus Bersa, te Linda Ivić Bijuklić, predsjednica Udruge Zadarski komorni orkestar koja je predstavila Ciklus ZKO.

Koncerti iz sva tri ciklusa održat će se na raznim lokacijama, uz već spomenuti HNK Zadar tu je Koncertna dvorana braće Bersa u Kneževoj palači, zatim već uhodana Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru, te crkva Sv. Nikole.

Prvi će u crkvi sv. Nikole 13. prosinca nastupiti ansambl Lado u programu pod nazivom Folklorni advent.

Katarina Livljanić nastupit će u siječnju iduće godine u Koncertnoj dvorani braće Bersa, uz  nju ćemo slušati Danijela Detonija za klavirom. Koncert za klavirom, ali u Svečanoj dvorani Sveučilišta, održat će Martina Filjak. Našu nagrađivanu sopranisticu Nelu Šarić slušat ćemo u ožujku iduće godine u Koncertnoj dvorani braće Bersa.

- Kao što svi već znamo Nela Šarić je u posljednje vrijeme osvojila čitav niz nagrada. Mislim kako je zasluženo u ciklusu pretplate, najavila je Bušić. U programu pretplate nastupit će još klavirski kvartet Rimski - Korsakov, a u Sv. Nikoli će koncertirati i gitarist Edin Karamazov. Posljednji koncert u sklopu ciklusa pretplate je u istom prostoru, u lipnju 2018., a nastupit će braća Teofilović i Miroslav Tadić.

Prvi koncert u sklopu ciklusa Zadarski komorni orkestar na programu je 30. listopada, a orkestrom će ravnati maestro Ivan Repušić, dok će kao solist nastupiti Stefan Milenković. Drugim koncertom ZKO-a ravnat će Ivan Hut, a kao solistice će nastupiti Lana Adamović na violini i Helena Pilipović na violi. U siječnju 2018. na programu su dva koncerta orkestra, prvi pod nazivom "Ponos hrvatskog pijanizma",  kada će za klavirom nastupiti Ivan Krpan, a dirigent će biti Veton Marevci. Zadarski komorni za zadarsku djecu, naslov je drugog siječanjskog koncerta kojim će također ravnati Veton Marevci.

Glazbena fantazija naslov je koncerta Zadarskog komornog orkestra na kojem će za klavirom nastupiti Berislav Šipuš, a dirigirat će Pavle Dešpalj. Na posljednjem koncertu u ovogodišnjem ciklusu Zadarskog komornog orkestra kao solist će nastupiti Boštjan Lipovšeg na rogu, dok će dirigirati Aleksandar Kalajdžić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno