Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Longin: U Zadar je stigao kvalitetan centar i NBA prvak, ali pitanje je koliko je fizički spreman

04.10.2018. 18:27


Pripreme za prvu domaću utakmicu protiv Cedevite na rasporedu u subotu u 17 sati kao i dolazak Glena Davisa u drugi plan su potisnule dojmove iz Železnika gdje su košarkaši Zadra propustili doći do dva vrlo važna boda. ABA liga je ove sezone podigla ljestvicu kvalitete, a Zadar će jako teško do pobjeda. Pogotovo na gostovanjima, a ovo kod FMP je bilo jedno od onih 'lakših' s obzirom na kvalitetu suparnika te kazališnoj atmosferi u njihovoj dvorani. Istaknuo je važnost bodova u ovakvim 'al pari' utakmicama i kapetan Šime Špralja koji je svjestan teškog rasporeda Zadra u naredna dva mjeseca.
Glen Davis sletio je u srijedu navečer u Zračnu luku u Zemuniku gdje ga je dočekalo podosta simpatizera Zadra i po prvim dojmovima Amerikanac je već prošao prijemni ispit posebno onaj kod Tornada s čijim brojnim pripadnicima je sudjelovao u karuselu do Zadra. Po dolasku u grad u znak dobrodošlice počastili su ga i s večerom u Mcdonaldsa. Uz pjesmu, trube te veliku potražnju za selfijima 'Big Baby' Davisu je upriličen doček kakav se i očekivao u gradu košarke, a navijači su ga na kraju priče ispratili do hotela uz poruku kako žele pobjedu protiv Cedevite.
Danas je u večernjim satima Davis odradio i prvi trening s momčadi Zadra, a njegov dolazak na Višnjik izazvao je pravu bujicu medijskih djelatnika koji su ponajviše htjeli fotografijom ovjekovječiti dolazak igrača s bogatim NBA iskustvom kao i vlasnikom šampionskog prstena s Boston Celticsima. Službenu izjavu nije se moglo dobiti, to je ostavljeno za predstavljanje zakazano za petak, ali je zato pred mikrofone stao sportski direktor Branimir Longin koji je posebno istaknuo topli doček kojeg su Davisu priuštili pripadnici Tornada nakon slijetanja na Zemunik.
– Stigao je kasno u srijedu, bio je vidno umoran od puta i malo ga je sve iznenadilo. Pogotovo s tim kako su ga dočekali naši navijači. Pošto je on uistinu osebujan lik i karakter brzo se s njima kliknuo tako da je to bila odlična uvertira za ono što nas sve zajedno čeka u sljedećim mjesecima – kazao je Longin svjestan da iako se radi o igraču 'kapitalcu' ostaje velika nedoumica oko njegove fizičke spreme.
– U Zadar je stigao kvalitetan centar i NBA prvak, ali pitanje je koliko je fizički spreman, čega smo svjesni. Trebat će mu određeni period da se navikne na treninge i na suigrače stoga želimo ići korak po korak pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – zaključio je sportski direktor Zadra.
Važnija vijest od dolaska Davisa za trenera Aleša Pipana i sve navijače Zadra jest povratak treninzima Marija Littlea nakon ozljede zadnje lože. Pred Cedevitu s njim u rotaciji Zadranima bitno rastu akcije za povoljnim rezultatom posebno ako se uzme u obzir da Littlea nije bilo na parketu ni u Superkupu u Laktašima kad je Cedevita tek u završnici slomila otpor Zadrana.