Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Brodar će biti poznat već za sedam dana?

04.10.2019. 08:04
Brodar će biti poznat već za sedam dana?


Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola ističe kako će pitanje opskrbe otoka Silbe za vrijeme trajanja radova na sanaciji pristaništa Žalić na Silbi biti riješeno za sedam dana. Zadnji Jadrolinijin trajekt za Silbu ide danas i kao problem se ispostavilo pitanje novog načina opskrbe te financiranje tih izvanrednih troškova za trajanja radova. Na Silbi trajekt nema alternativnog pristaništa, a zbog izvođenja radova neće biti moguće u bilo koje vrijeme pristati na samo gradilište.
Na sastanku svih uključenih strana koji je održan u Gradskoj upravi odlučeno je da će Županijska lučka uprava ići u javnu nabavu u potrazi za brodarom koji će održavati trajektnu liniju dva puta mjesečno.
– Već za četiri, pet dana će biti organizirana opskrba otoka, znat će se tko će prevoziti potrepštne i koliko će to sve stajati. O samom iznosu zasad ne bih jer moramo poštivati zakonske procedure javne nabave. Županijska lučka uprava će kao investitor osigurati 10.400.000 kuna koliko stoji sanacija pristaništa, pa će osigurati i novac za dodatne troškove opskrbe otoka. Nikakvih problema neće biti, na zadovoljstvo svih građana otoka Silbe, istaknuo je Škibola.