Cilj je otvaranje Laudato TV centra u Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Potpisan ugovor između Zadarske nadbiskupije i LTV-a
Autor: 
Voditelj LTV-a centra u Zadru će biti Luka Kotlar, glazbeni urednik LTV-a. Predviđeno je da studio u Zadru bude uređen i opremljen za godinu i pol dana
Ugovor su potpisali nadbiskup Želimir Puljić i direktorica LTV Ksenija Abramović

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić i Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije (LTV), potpisali su Ugovor o suradnji između Zadarske nadbiskupije i LTV-a, s ciljem otvaranja Laudato TV centra u Zadru koji će se nalaziti u prostoru Nadbiskupskog sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru. Ugovor je potpisan u petak, 2. listopada u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru.
»Potpisali smo ugovor da ćemo raditi. To nas raduje. Već nekoliko godina o tome govorimo. Drago mi je da se Laudato TV širi diljem Hrvatske, a osobito će mi biti drago ako dobije nacionalnu koncesiju« rekao je nadbiskup Puljić nakon potpisivanja ugovora. Mons. Puljić, kao nadbiskup koji je otvoren medijima, svjestan važnosti njihovog poslanja u društvu i prema javnosti, svojom pastirskom odlukom za otvaranje studija LTV-a u Zadru, ostavlja vrijedni trag iz svoga biskupstva u baštinu Zadarskoj nadbiskupiji. »Drago mi je da ćemo taj projekt ostvariti, uz ostale projekte koji su pred nama. Vidim da programa kojega emitira LTV zaista nema u programima drugih televizija. Tu se osjeća duh Evanđelja, duh vrednota koje danas nedostaju jer društvo je previše sekularizirano i ne vidi vrednote za kojima ljudsko srce čezne,« rekao je mons. Puljić.

Donacije za dobra djela

Mons. Puljić je i među rijetkim biskupima koji je odredio da Zadarska nadbiskupija redovito mjesečno izdvaja novčani prilog za podršku djelovanju LTV-a. »Ne mora znati ljevica što čini desnica. Svakako sam to smatrao potrebnim, jer je direktorica Abramović isto tako u velikoj potrebi i živi od donacija, a čini dobra djela. Čini službu evangelizacije putem televizije koja je danas jako važna. U tom kontekstu, smatrao sam potrebnim da i Zadarska nadbiskupija sudjeluje u tom projektu« rekao je mons. Puljić i poželio blagoslovljeni rad LTV-u.
Širenje djelovanja LTV-a u još jednu nadbiskupiju u redovitosti televizijskoga rada, Abramović je komentirala riječima: »Jako smo sretni što, uz zagrebački i splitski, otvaramo LTV centar i u Zadru. Bogu hvala na svemu, i posebno ocu nadbiskupu Puljiću što nam je tako širom otvorio vrata u zadarskom sjemeništu. Povijesni je dan, vjerujem da će televizijski centar u Zadru biti na blagodat mnogih. Pripremamo se za nacionalnu koncesiju, kako bi svi žitelji Zadarske nadbiskupije ali i cijela Hrvatska, mogli pratiti Laudato televiziju. Naša konačna želja je ući u svaki hrvatski dom« rekla je Abramović.

Prva emisija danas u 14 i 30

Voditelj LTV-a centra u Zadru će biti Luka Kotlar, glazbeni urednik LTV-a. Predviđeno je da studio u Zadru bude uređen i opremljen za godinu i pol dana. »To je pitanje vezano uz Božju providnost. Nas će u jednom dijelu financirati Američka biskupska konferencija, ali ta sredstva nisu dostatna. Ovisit će o donatorima, sponzorima i sveukupnoj priči oko Laudato televizije. Mi se nadamo da će centar biti spreman za godinu i pol dana. U tom vremenu, prije nego se počne djelovati iz studija, u Zadru je oformljena ENG ekipa koja će terenski izvještavati iz Zadarske nadbiskupije. Tako da ćemo mi već sada barem jednu vijest tjedno imati iz Zadra, odnosno Zadarske nadbiskupije. Moja velika sreća i radost je što će se prva vijest dogoditi upravo na blagdan sv. Šime, zaštitnika grada Zadra kojega posebno štujem i volim. Uz sv. Šimu se veže uopće i cijeli početak našeg djelovanja u Zadarskoj nadbiskupiji, najprije po otvaranju sakralne galerije Laudato« rekla je Abramović.
Riječ je o emisiji ‘Recepti oca Lea’, snimane u Zadru, koja će se emitirati danas u 14,30, na LTV-u.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno