Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dukić: Sredstva smo namijenili kupnji linearnog akceleratora

04.10.2020. 10:44


Zadarska Liga protiv raka u sklopu projekta »Mjesec ružičaste vrpce«, jučer je na Narodnom trgu prikupljala donacije za kupnju linearnog akceleratora dijeleći građanima informativne brošure i promotivne artikle s ružičastom vrpcom kao simbolom borbe protiv raka dojke. Cilj ove akcije, kako nam je kazao predsjednik Lige, gradonačelnik Branko Dukić, je prikupljanje sredstava za nabavu ovog ufeđaja koji bi trebao pomoći u liječenju ove opasne bolesti.
Iako je jučer u Zadru puhalo snažno jugo, odaziv je bio dobar te je zadarska podružnica i akcijom na trgu primjereno obilježila Nacionalni dan borbe protiv raka dojke:
– Zahvaljujem se našim građanima na odazivu jer je svaka mala donacija vrijedna, a današnjom akcijom ujedno želimo upozoriti da svake godine u Hrvatskoj 13 do 14 tisuća ljudi umire od raka. Posebno danas govorimo o borbi protiv raka dojke kako bismo naše sugrađanke upozorili na redovite sistematske preglede jer što se bolest ranije otkrije, to su veće mogućnosti njenog izlječenja, a prihodi koji ćemo danas pikupiti namijenjeni su kupnji linearnog akceleratora – kazao nam je Dukić koji, unatoč obevezama gradonačelnika, već godinama zdušno vodi i zadarsku Ligu protiv raka.
Akciju na Narodnom trgu uljepšali su svojim nastupom klapa Diadora i Zadarske mažoretkinje.
Ova akcija zadarske LIge protiv raka bit će popraćena još nizom događaja koji će se održati idućeg tjedna, poput predavanja u Gradskoj loži ili otvaranja biblioteke na Odjelu onkologije Opće bolnice Zadar.