Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Uljarević svojim bivšima »zapaprio« sa zvukom sirene

04.10.2020. 10:39


Tko će kome nego svoj svome, poznata je izreka kojom je najbolje zaključiti derbi 3. kola HT Premijer lige između Gorice i Zadra koji je u triler završnici pripao domaćoj momčadi, a pobjednički koš sa sirenom zabio je donedavni stanovnik zadarske svlačionice Karlo Uljarević. Nevjerojatan koš vrijedan velike pobjede ubacio je Osječanin preko ruku dvojice igrača Zadra i na tako šokantan način završio jednu tešku, mučnu i negledljivu utakmicu s čak 58 slobodnih bacanja na obje strane i koja je trajala preko dva sata.


Prokockana prilika
Zadar može uistinu žaliti što nije sve ispalo obrnuto jer su imali na osam sekundi prije kraja, pri rezultatu 70:70, priliku doći do pobjede. Veljko Mršić je na minuti odmora nacrtao akciju koju je nakon nekoliko blokova trebao završiti Dominik Mavra, ali uzalud je trener Zadra potrošio svoje glasnice jer ga Justin Carter izgleda uopće nije razumio (ne zna čovjek hrvatski op.a.) pa je izveo loptu kao da je do kraja utakmice manje od jedne sekunde i odlučio se na pokušaj alley-oopa za Vukovića. Nije to čak ni loše izgledalo, Vuković je loptu uspio u zraku prihvatiti, ali je ostao prekratak pri polaganju na obruč i Gorica je dobila novu, neočekivanu priliku. Nakon brzog kontranapada Uljarević je uspio izgraditi prostor za šut i bez obzira na dobro postavljanje mladoga Brale ubaciti koš koji je doveo Goričane na sami vrh ljestvice kao jedinu neporaženu momčad, a Zadar će ih barem za sada morati gledati odozdo. Potpuno zaslužena pobjeda Gorice jer je od samog početka bila agilniji, snalažljiviji i uglavnom bolji protivnik. U prvih 10 minuta istaknuo se Lovre Mazalin sa 11 ubačaja, a imao je i veliku pomoć u razigravaču Borni Kapusti koji je odlično organizirao napade. To je dovelo i do prvog osjetnijeg vodstva domaćih košarkaša (21:16), a zahvaljujući Juri Planiniću Zadar u drugu dionicu ulazi tek s minimalnim zaostatkom (21:20). No, pokazalo se to kratkoga vijeka jer Baković i Batur serijom 6:0 donose najvećih sedam viška za Goricu (27:20). Uzvratio je Zadar serijom 6:0, ali onda se ukazao Maj Kovačević s dvije brze trice i vratio Goricu na sedam plusa (33:26). Do odmora su domaćini zadržali veći dio te prednosti (40:35), a kako je krenulo drugo poluvrijeme mirisalo je na potpunu katastrofu iz zadarske perspektive. Koš je za Mršićeve štićenike bio potpuna nepoznanica u prve tri minute, dok je šut za tri u tom trenutku bio na katastrofalnih 1-14. Srećom, nije ni Gorica uspjela daleko pobjeći (42:35), a konačno se počeo osjećati doprinos Mršićevih glavnih vedeta, Mavre i Vukovića. Ovaj potonji je načeo zadarsku mini seriju trica, ubacili su ih u kratko vrijeme čak tri i nakon serije 11:2 semafor je pokazivao vrlo dobrih 46:49 za sastav Veljka Mršića.


Četiri osobne Mavre i Vukovića
No, sve je ubrzo pokvaro problem s osobnim pogreškama baš Vukovića i Mavre koji su ih skupili svaki po četiri što je značilo da moraju na klupu. Njihov izostanak se itekako osjetio u završnici treće i početkom četvrte četvrtine, a koliko-toliko se egal uspio održati skokovima i gdjekojim pogođenim bacanjima Cartera i Brale. Imali su čak Zadrani na otvaranju zadnje dionice i pet viška (57:62), što je bila njihova najveća prednost u utakmici, no Gorica je rapidno odgovorila preko Ljubičića i Kapuste (64:64) te se ušlo u egal završnicu koja je obilovala prekršajima i slobodnim bacanjima. Pogođenim jednim bacanjem Cartera Zadar je 42 sekunde prije kraja imao posljednji put vodstvo (69:70), a u sljedeća dva napada nije uspio doći do koša i bodovi su ostali na terenu gdje su i prošle sezone zadnji put u domaćem prvenstvu »ostali kratkih rukava«, također u završnim sekundama. Četvorica igrača Zadra su na kraju ostvarili dvoznamenkasti učinak, Mavra je ubacio 14, Vuković i Junaković po 12 dok je Planinić zabio 10 koševa. Carter je u debiju pokazao da je tek dobar skakač skupivši devet skokova, no nije se barem po prvoj predstavi pokazao kao šuter za što je i doveden. Potvrdit će to i statistika koja kaže da nije ubacio koš iz igre u 22 i pol minute na parketu. Kod pobjednika je defintivno prvo ime bio još jedan bivši igrač Zadra, Lovro Mazalin sa 18 koševa dok su Majcunić i Batur ubacili po 11 i 10 poena.
 
GORICA 72
ZADAR 70




(21:20, 19:15, 15:22, 17:13)


VELIKA GORICA – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Josip Jurčević, Bojan Kruljac i Franko Gracin.
GORICA: I. Majcunić 11, Mašić 3, Savić, Batur 10, Mazalin 18, Uljarević 4, Kovačević 7, H. Majcunić, Ljubičić 3, Baković 9, Kapusta 7. Trener: Josip Sesar.
ZADAR: Carter 6, Palokaj, Brala 6, Vujičić, Vuković 12, Bursać, Junaković 12, Worku 2, Mavra 14, Galloway 4, J. Planinić 10, Gilbert 4. Trener: Veljko Mršić.
Šut za dva: Gorica 17-35 (48%); Zadar 19-43 (44%).
Šut za tri: Gorica 7-20 (35%); Zadar 4-25 (16%).
Slobodna bacanja: Gorica 17-26 (65%); Zadar 20-32 (62%).
Skokovi: Gorica 36 (26+10); Zadar 46 (25+21)..
 


Krenula prodaja godišnjih ulaznica


Jučer su u Košarkaškom klubu Zadar odlučili pustiti u prodaju godišnje ulaznice za sezonu 2020./2021. Cijena ulaznica je 400 kn za sve sektore, s obzirom na to da će kroz sljedeće razdoblje biti zatvoreni VIP, Obiteljski VIP i Press tribina zbog sigurnosnih mjera vezanih za koronavirus. Međutim iz KK Zadar obaviještavaju da će se, kad situacija to dozvoli, svi moći vratiti na svoja originalna mjesta. Svi mogu počevši od jučer kupiti svoju ulaznicu, dok će pretplatnici od prošle sezone imati rok do utorka, 6. listopada produžiti svoju godišnju ulaznicu i osigurati svoje mjesto od prošle godine, a od srijede 7. listopada sva će mjesta biti puštena u slobodnu prodaju. Godišnje ulaznice iz sezone 2019./2020. će vrijediti za utakmicu protiv Alkara koja će se odigrati 6. listopada, nakon toga će ulaz biti dozvoljen jedino onima koji imaju godišnju ulaznicu za sezonu 2020./2021. Prodajno mjesto je na blagajnama Višnjika uz radno vrijeme od 10 do 16 sati, svakog dana uključujući subotu i nedjelju. Svi pretplatnici kao poklon dobivaju plavo-
 


Veljko Mršić, trener Zadra


– Nismo igrali dobro, nismo bili fokusirani. Premekano smo ušli u utakmicu i to nas je pratilo cijelu utakmicu. Zadnji napad je ogledalo naše koncentracije kroz cijelu utakmicu. Nismo smjeli dopustiti da Gorica ubaci koš sa sirenom, a tome su kumovali i mnogi promašeni ziceri u završnici.