NAKON APELA MJEŠTANA Problem opasne ceste u Polači riješen samo semaforima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Iako su trebali dobiti usporivače
Na cestu su postavljeni dodatni znakovi, a postavit će se još i treptajuća žuta svjetla. Dogovor je da će jednog postaviti Županijska uprava za ceste, a drugog Općina. Znamo što je korona napravila i da je i ŽUC dobio manje sredstava ove godine jer su svima smanjeni prihodi, kaže načelnik Polače
Velimir BRKIĆ
Opasna cesta kroz Polaču izaziva veliku zabrinutost mještana

Iako su nam u Županijskoj upravi za ceste nedavo rekli kako će problem ceste u Polači riješiti usporivačima, u Općini saznajemo kako će se ovaj problem ipak rješavati treptajućim semaforima. Naime, ravnatelj ŽUC-a, Branko Kutija kazao nam je kako su od općine Polača i jedne njihove mještanke dobili upit vezano za ovu cestu te e njihov inženjer prometa iziišao na teren. Postavili su dodatne znakove za ograničenje brzine kojom se može prometovati kroz naselje, a što se tiče usporivača, procedura je svugdje ista, naglasio je Kutija, što znači da općinska ili gradska vijeća trebaju donijeti odluku o zoni smirenog prometa, a u postupak su uključeni i policija i Ured državne uprave. Nakon što to odrade, od ŽUC-a traže suglasnost te Općina ide u realizaciju, sama ili zajedno s Županijskom upravom za ceste, ovisno o dogovoru, odnosno potrebama na terenu.
Postignut je i dogovor s općinom oko ugradnje dvaju treptača kao upozorenje vozačima, i to na način da bi jedan treptač financirao ŽUC, a drugi Općina s obzirom da smo za ovu godinu završili s javnom nabavom - najavio je Kutija.
Načelnik Polače, Tomislav Prtenjača, pak kaže kako od usporivača zasad nema ništa jer nema novaca za ovu investiciju te će problem morati rješavati samo treptajućim semaforima:
- Na cestu su postavljeni dodatni znakovi, a postavit će se još i treptajuća žuta svjetla. Dogovor je da će jednog postaviti Županijska uprava za ceste, a drugog Općina. Znamo što je korona napravila i da je i ŽUC dobio manje sredstava ove godine jer su svima smanjeni prihodi. Ali, ovo će se napraviti i na tome radimo. ŽUC je već napravoo jedan dio, a drugi ćemo krajem ove ili početkom iduće godine riješiti, tako smo se dogovorili. Usporivača, odnosno ležećih policajaca po cesti neće biti, ali ćemo postaviti treptajuće semafore - poručije načelnik Općine.
Treba vidjeti hoće li i mjeeštani biti zadovoljni ovim rješenjem s obzirom da su već prosvjedovali zbog, kako je zovu, opasne ceste na kojoj se već dogodilo nekoliko teških prometnih nesreća. Podsjetimo, medijima se svojedobno obratila i njihova mještanka, gospođa Nadja Kvartuč, ističući kako su u nekoliko navrata tražili da se na spornoj lokaciji postave takozvani ležeći policajci, a ako ne to, onda barem radar kamera. Mještani smatraju kako je to najbolji način kojim bi se riješio problem prebrze vožnje vozača koji prolaze kroz njihovo mjesto. Gospođa je čak napomenula kako su već dvaput bili kod načelnika, ali da im je rečeno kako problem nije u nadležnosti Općine, odnosno da sami ne mogu ništa rješavati.
Međutim, mještani su upozorili kako su u Gorici i Galovcu svakih 200 metara postavljeni takozvani ležeći policajci, pa im nije bilo jasno zašto je na toj dionici to moguće, a u njihovu mjestu ne. Za pomoć su se obratili i Policijskoj postaji Benkovac i upoznali ih s tom situacijom, plašeći se novih prometnih nesreća.
No problem će zasad biti riješen barem treptajućim semaforima, a možda dogodine dobiju i usporivače, ovisno o financijskoj situaciji i proračunu za ovakve stavke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)