Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

RADOST ČITANJA Najkorisnik Odjela za odrasle Hrvoje Dukić, obiteljska nagrada obitelji Maršić

04.10.2020. 10:33


Dan Gradske knjižnica Zadar uobičajeno se slavi 4. listopada, ali ove godine Knjižnica je obilježila svoj Dan u subotu, 3. listopada. Tijekom prigodnog programa dodijeljene su nagrade najkorisnicima nakon čega je uslijedio nastup glazbenog sastava Acoustic Eclectic kao poklon Knjižnice korisnicima.
Darko Blažević, dugogodišnji knjižničar Gradske knjižnice Zadar zahvalio se nagrađenim korisnicima te pritom kazao kako su odabrani upravo zbog svoje ljubavi prema čitanju i velikog broja pročitanih naslova kroz godine u kojima su članovi Knjižnice. Istaknuo je kako su upravo njihovi korisnici ono zbog čega rade i djeluju, istaknuvši kako su sve knjižnične aktivnosti i programi usmjereni na korisnike i njihove potrebe, a konačan cilj je zadovoljan korisnik koji je dio zajednice unutar koje Knjižnica djeluje te samim tim se ostvaruje njezino poslanje.
Svi nagrađeni korisnici dobili su kao poklon knjigu te besplatno godišnje članstvo u Knjižnici.
Gospodin Hrvoje Dukić, koji je nagrađen kao najkorisnik Odjela za odrasle, zahvalio se u ime svih nagrađenih korisnika Knjižnice svim djelatnicima Gradske knjižnice Zadar i ravnateljici Doroteji Kamber-Kontić na ugodnoj i poticajnoj atmosferi koja ih uvijek nanovo privlači na dolazak. Naglasio je da su svi nagrađeni ponosni članovi Knjižnice te su počašćeni nagradom.
Glazbeni sastav Acoustic Eclectic, koji je nastupio kao poklon Knjižnice korisnicima, izvodi obrade stranih pjesama različitih žanrova u akustičnoj unplugged maniri. Nastupaju zajedno od 2017. godine, a spojila ih je ljubav prema glazbi. Članovi
sastava su: Nina Bencun Kalac – glavni vokal, Glorija Krizman – prateći vokal, Ivan Vihar – gitara i Renato Krizman – bas i gitara.
Nina Bencun Kalac kazala je kako u svojim nastupima kombiniraju različite žanrove, od rocka, bluesa, bossa nove, countrya, do pop glazbe u akustičnoj verziji. Istaknula je kako im je čast što ih je Knjižnica pozvala da uveličaju Dan knjižnice svojim nastupom. Budući su svi članovi Knjižnice osjećali su se ugodno, a posebno im je bilo drago čuti pozitivne komentare korisnika koji su poželjeli još takvih glazbenih događanja u knjižnici.(zl)


 


Najkorisnici Gradske knjižnice Zadar 2020. godine




1. Odjel za Odrasle: Hrvoje Dukić
2. Obiteljska nagrada: Obitelj Maršić: Robert, Tin i Gaja
3. Dječji odjel: Dora Zrilić
4. Mediateka: Karlo Zurak
5. Ogranak Arbanasi: Danica Kordić
6. Ogranak Bili brig: Dubravko Jajac,
7. Ogranak Crno: Božidar Wertheim
8. Ogranak Ploča: Sara Baković
9. Bibliobus 1: Emilia Brala
10. Bibliobus 2: Gordana Odvitović
11. Knjižnični stacionar Bokanjac: Karlo Grabovičkić
12. Knjižnični stacionar Olib: Danijela Rogić, Rijeka
13. Knjižnični stacionar Silba:Kaja Brajević Pavić, Zagreb