Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TREĆA HNL JUG Zagora za neraspoloženog Hrvatskog viteza noćna mora

04.10.2020. 10:13


U 8. kolu Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje doživio je na svom travnjaku Gordan Demo uvjerljiv poraz od Zagore, završilo je 1:3 u korist gostiju. Momčad Marka Pinčića održala je Posedarcima pravu lekciju iz nogometa i zasluženo put Unešića odnijela tri vrijedna boda. Drugi je to uzastopni poraz momčadi Kristijana Tute nakon što su u prošlome kolu poraženi u Metkoviću od ondašnje Neretve. Jučer je sve išlo na ruku Unešićanima koje je u vodstvo doveo iskusni Drago Gabrić u 36. minuti susreta. U nastavku utakmice gosti iz Unešića su s dva gola riješili pitanje pobjednika. Najprije je u 51. minuti Ivan Abramović zabio za 2:0, da bi Krešimir Luetić u 70. minuti svojim pogotkom stavio točku na »i« ovog susreta. Posedarci su u drugom minuti sudačke nadoknade zabili počasni pogodak, a strijelac je bio Mateo Rončević. Imali su domaćini svoje šanse, borili su se svim srcem, ali na kraju su gostima iz Unešića morali priznati da su u ovoj utakmici bili bolji. I što je najvažnije, konkretniji.
Prvu priliku na utakmici imaju domaćini. U 2. minuti nakon kornera Jurjević je glavom tukao iznad grede. Dvije minute kasnije šansa za goste na drugoj strani. Bitunjac odlično puca, ali Ivančić je na visini zadatka i skida njegov udarac. U 6. minuti Rončević se našao u izglednoj situaciji, ali njegov udarac završio je tako da je lopta zapela u bloku. Igrala se 22. minuta kada je Slugan opasno zaprijetio iz slobodnjaka, lopta je fijuknula malo uz vratnicu. U 32. minuti ponovno prilika za domaću momčad. Jurić je tukao s dvadeset metara, ali gostujući vratar Duka je siguran. I onda trenutak u kojem je Zagora došla u vodstvo. Igrala se 37. minuta kada je iskusni Gabrić nakon solo prodora izbio sam ispred gola HV Posedarja, zaobišao vratara Ivančića i poentirao za vodstvo svoje momčadi – 0:1. Do kraja prvog dijela nije bilo izrazitih prilika niti na jednoj, niti na drugoj strani, pa se s minimalnim vodstvom gostiju otišlo na odmor.
U nastavku utakmice Unešićani su vrlo brzo povisili svoje vodstvo i utakmicu u potpunosti usmjerili na svoj mlin. Igrala se 51. minuta kada je Abramović nakon kornera u gužvi bio najprisebniji i najspretniji te je loptu s nekoliko metara ugurao u mrežu domaćina – 0:2. Minutu kasnije u prilici je domaćin. Rončević se našao »oči u oči« s vratarom Dukom, ali lopta je umjesto u mreži fijuknula pokraj gola. U 55. minuti Brkić je u prilici, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira Bagarić. I onda su gosti u 70. minuti zabili pogodak koji je definitivno značio kraj nadanja za Posedarce. Luetić je direktno iz kornera u veliku pomoć juga zabio za 0:3. Mogla je Zagora zabiti još pokoji pogodak do kraja utakmice jer su imali dobre prigode, ali pogodak, i to počasni, pao je na drugoj strani. Rončević je pobjegao gostujućoj obrani i zabio za konačnih 1:3.


HV POSEDARJE 1
ZAGORA 3


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 400. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj). Pomoćnici: Dujo Sarić (Klis) i Tomislav Kujundžić Lujan (Poljica). Strijelci: 0:1 Gabrić (37’), 0:2 Abramović (51’), 0:3 Luetić (70’), 1:3 Rončević (92’). Žuti kartoni: Jurjević, Ivković (HV Posedarje), Bagarić, Petranić (Zagora). Crveni: -.
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Rončević, Surać (od 82’ Jukić), Paleka (od 70’ Ivandić), Klanac, Jurić (od 73’ Ivković), Šušak, Brkić, Vukadinović (od 70’ Jurjević-Adžić), Jurjević, Remšak. Trener: Kristijan Tuta
ZAGORA: Duka, Slugan, Ćaleta, F. Bitunjac, B. Bitunjac, Gabrić, Bagarić, Luetić (od 73’ Božić), Barać (od 87’ Glavaš), Abramović, Barada (od 74’ Petranić). Trener: Marko Pinčić
 




MARKO PINČIĆ, TRENER ZAGORE


Čestitam svojim igračima na pobjedi i igri u Posedarju
Nakon uvjerljive pobjede u Posedarju Marko Pinčić, trener Zagore nije krio zadovoljstvo. U kratkoj analizi utakmice nije propustio čestitati svojoj momčadi, ali isto tako i suparničkoj.
– Bila je to dobra, bolje reći odlična utakmica za nas. Moja momčad je pružila pravu partiju u Posedarju gdje su zbog jakog juga bili poprilično otežani uvjeti za igru. Bez obzira na to mi smo nastojali igrati svoju igru. spustiti loptu na zemlju i kroz kombinatoriku dolaziti u izgledne situacije. Jednu takvu situaciju smo iskoristili u prvom poluvremenu kada je vodeći pogodak zabio Gabrić. U nastavku utakmice uspjeli smo vrlo brzo zabiti još dva pogotka nakon suparničkih pogrešaka i na taj način riješiti pitanje pobjednika u ovome dvoboju, Čestitam svojim igračima na pobjedi i igri koju su prikazali u Posedarju. Iz dana u dan pokazuju napredak i to je ono što me posebno veseli.
Pinčić je kazao i nekoliko riječi o HV Posedarju.
– Izuzetno mi je drago što je Hrvatski vitez Posedarje od ove sezone ponovno trećeligaš. Želim da što prije osiguraju trećeligaški ostanak. Riječ je o kvalitetnoj momčadi, s time da im po mom mišljenju nedostaje malo iskustva. Čestitam im da današnjoj borbi, ali su ovoga puta naišli na jačeg suparnika. Želim im sve najbolje u nastavku natjecanja.
 
 


IVAN ŠIMURINA, POM. TRENER HV POSEDARJA


Nismo bili na razini na kojoj znamo biti
Ivan Šimurina, pomoćni trener Hrvatskog viteza Posedarje, jučer je nakon utakmice dao izjavu umjesto trenera Kristijana Tute. Naravno, raspoloženje nakon poraza nije bilo dobro, ali sportski je čestitao Unešićanima na pobjedi
– Čestitam gostima iz Unešića na zasluženoj pobjedi. Pokazali su u ovoj utakmici svoju visoku kvalitetu, a prevagu je definitivno donijelo njihovo iskustvo igranja u Trećoj HNL jug. Danas (op.a. jučer) nismo bili na razini na kojoj znamo biti, očito nismo pokazali sve što znamo. Želio bih se posebno zahvaliti publici na velikoj podršci koju su nam pružili tijekom ovog susreta. Nadam se i vjerujem da ćemo u sljedećoj utakmici biti bolji i u konačnici osvojiti bodove
 


TREĆA HNL JUG


8. kolo: Hrvatski vitez Posedarje – Zagora 1:3, Vodice – Zmaj (M) 3:1, Uskok – Kamen 1:1, GOŠK Du. – Split 2:0. Danas (16): Sloga – Neretva, Zmaj (B) – Jadra LP, Urania – OSK, Neretvanac – Hrvace.