Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Perinović: Produljenju sezone možemo se nadati i u godinama koje dolaze

04.10.2021. 12:04


Unatoč neizvjesnosti uoči početka ovogodišnje turističke sezone i svim izazovima s kojima se susreo turistički sektor, Turistička zajednica općine Pašman je oborila sve turističke rekorde.
– Turistička zajednica općine Pašman na razini godine do sada je ostvarila 1% više noćenja i 3% više dolazaka u odnosu na rekordnu 2019. godinu kada je ostvareno 187.567 noćenja (domaći 25.461, strani 162.106) i 21.102 dolaska (domaći 3.040, strani 18.062), ističe Petra Perinović, direktorica TZO-a Pašman.


Atraktivna destinacija za odmor i rekreaciju
Na području Općine Pašman koja obuhvaća sedam naselja: Kraj, Pašman (Pašman, Mali Pašman i Barotul), Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac tražio se krevet više, a to potvrđuju iznajmljivači koji su više nego zadovoljni s popunjenošću smještaja, kao i pašmanski ugostitelji te ostali pružatelji usluga u turizmu na ovom prekrasnom otočnom području.
– Bez obzira na sve otežane okolnosti koje su se dogodile zbog stavljanja Hrvatske na crvene liste odlični rezultati prenijeli su se i u rujan kada smo ostvarili 30% više dolazaka i 30% više noćenja nego u rujnu 2019. godine, naglašava Perinović dodajući kako je produljenju sezone u ovom obimu doprinijelo lijepo i sunčano vrijeme, ali i činjenica kako je Pašman u ovo doba godine i više nego atraktivna destinacija za odmor i rekreaciju.


Autentični otočni ugođaj
Odlični turistički rezultati svakako su plod zajedničkih napora Općine Pašman, TZO-a Pašman i samih iznajmljivača na podizanju razine kvalitete destinacije.
– Treba posebno istaknuti dobru suradnju između lokalne samouprave, Turističke zajednice, iznajmljivača, komunalnog poduzeća i mještana koji su okupljeni u različite udruge, navodi Perinović.
U Pašmanu, općini autentičnog dalmatinsko-otočnog šušura, sve je na vrijeme bilo spremno za ovogodišnju glavnu turističku sezonu.
– Ova sezona je nadmašila sva očekivanja s obzirom na situaciju s pandemijom, a izvrsna ostvarenja u posezoni više su nego poticajna i govore o stvarnom produljenju turističke sezone što možemo očekivati i u godinama koje dolaze jer će zasigurno turistička ponuda i prepoznatljivost TZO-a Pašman nastaviti rasti, optimistična je Perinović.




U pravom smjeru
Turistička zajednica općine Pašman i dalje nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima i promocijom ove oaze mira kao šarmantne destinacije na jadranskom otoku, idealne za potpuni odmor i relaksaciju.
– Turizam na Pašmanu razvija se u pravom smjeru. Interes za ljetovanje u ovoj turističkoj destinaciji sve više raste te novi i stari gosti prepoznaju ovu jedinstvenu otočnu destinaciju nadomak Zadra i Kornata, zaključuje Perinović, naglasivši kako tome svakako pridonose ulaganja Općine Pašman i TZO-a Pašman kao i ulaganja privatnog sektora u podizanju kvalitete i raznovrsnosti smještaja i ugostiteljskih objekata te svi ostali dionici koji izravno ili neizravno utječu na poboljšanje turističke ponude.


Vino prijateljstva i dva srca
Kroz mjesec rujan održana je izložba likovne kolonije akademskih slikara iz Slovenije i to u prostorijama mlina koji je ujedno ured TZO-a Pašman.
Na izložbi su izložena djela Matjaža Duha, Nike Ribiča, Viktora Šesta i Maksimilijana Sternada Miliča. Za ovu prigodu Vina Serbinek iz Slovenije izradila su posebno vino s etiketom pod nazivom Vino prijateljstva s dva srca, Špićnik u Sloveniji te svjetski poznati Galešnjak na Pašmanu.