Perinović: Produljenju sezone možemo se nadati i u godinama koje dolaze

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Pašman oborio rekordne rezultate iz 2019. godine
TZO Pašman je na razini godine, do sada, ostvario rekordne rezultate, 1% više noćenja i 3% više dolazaka u odnosu na rekordnu 2019. godinu Odlični rezultati prenijeli su se i u rujan kada smo ostvarili 30% više dolazaka i 30% više noćenja nego u rujnu 2019. godine, kazala je Petra Perinović, direktorica TZO-a Pašman
VISIT PASMAN
Pašman, jedinstvena otočna oaza mira

Unatoč neizvjesnosti uoči početka ovogodišnje turističke sezone i svim izazovima s kojima se susreo turistički sektor, Turistička zajednica općine Pašman je oborila sve turističke rekorde.
- Turistička zajednica općine Pašman na razini godine do sada je ostvarila 1% više noćenja i 3% više dolazaka u odnosu na rekordnu 2019. godinu kada je ostvareno 187.567 noćenja (domaći 25.461, strani 162.106) i 21.102 dolaska (domaći 3.040, strani 18.062), ističe Petra Perinović, direktorica TZO-a Pašman.

Atraktivna destinacija za odmor i rekreaciju

Na području Općine Pašman koja obuhvaća sedam naselja: Kraj, Pašman (Pašman, Mali Pašman i Barotul), Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac tražio se krevet više, a to potvrđuju iznajmljivači koji su više nego zadovoljni s popunjenošću smještaja, kao i pašmanski ugostitelji te ostali pružatelji usluga u turizmu na ovom prekrasnom otočnom području.
- Bez obzira na sve otežane okolnosti koje su se dogodile zbog stavljanja Hrvatske na crvene liste odlični rezultati prenijeli su se i u rujan kada smo ostvarili 30% više dolazaka i 30% više noćenja nego u rujnu 2019. godine, naglašava Perinović dodajući kako je produljenju sezone u ovom obimu doprinijelo lijepo i sunčano vrijeme, ali i činjenica kako je Pašman u ovo doba godine i više nego atraktivna destinacija za odmor i rekreaciju.

Autentični otočni ugođaj

Odlični turistički rezultati svakako su plod zajedničkih napora Općine Pašman, TZO-a Pašman i samih iznajmljivača na podizanju razine kvalitete destinacije.
- Treba posebno istaknuti dobru suradnju između lokalne samouprave, Turističke zajednice, iznajmljivača, komunalnog poduzeća i mještana koji su okupljeni u različite udruge, navodi Perinović.
U Pašmanu, općini autentičnog dalmatinsko-otočnog šušura, sve je na vrijeme bilo spremno za ovogodišnju glavnu turističku sezonu.
- Ova sezona je nadmašila sva očekivanja s obzirom na situaciju s pandemijom, a izvrsna ostvarenja u posezoni više su nego poticajna i govore o stvarnom produljenju turističke sezone što možemo očekivati i u godinama koje dolaze jer će zasigurno turistička ponuda i prepoznatljivost TZO-a Pašman nastaviti rasti, optimistična je Perinović.

U pravom smjeru

Turistička zajednica općine Pašman i dalje nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima i promocijom ove oaze mira kao šarmantne destinacije na jadranskom otoku, idealne za potpuni odmor i relaksaciju.
- Turizam na Pašmanu razvija se u pravom smjeru. Interes za ljetovanje u ovoj turističkoj destinaciji sve više raste te novi i stari gosti prepoznaju ovu jedinstvenu otočnu destinaciju nadomak Zadra i Kornata, zaključuje Perinović, naglasivši kako tome svakako pridonose ulaganja Općine Pašman i TZO-a Pašman kao i ulaganja privatnog sektora u podizanju kvalitete i raznovrsnosti smještaja i ugostiteljskih objekata te svi ostali dionici koji izravno ili neizravno utječu na poboljšanje turističke ponude.

Vino prijateljstva i dva srca

Kroz mjesec rujan održana je izložba likovne kolonije akademskih slikara iz Slovenije i to u prostorijama mlina koji je ujedno ured TZO-a Pašman.
Na izložbi su izložena djela Matjaža Duha, Nike Ribiča, Viktora Šesta i Maksimilijana Sternada Miliča. Za ovu prigodu Vina Serbinek iz Slovenije izradila su posebno vino s etiketom pod nazivom Vino prijateljstva s dva srca, Špićnik u Sloveniji te svjetski poznati Galešnjak na Pašmanu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)