Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

A sada obraniti Jazine

Autor: Viktor Bogut

03.11.2008. 23:00
A sada obraniti Jazine

Foto: Filip BRALA



Baš je pobjeda u Trogiru ubacila Puntamičane u krug momčadi koje su pobijedile u gostima. U prva dva kola to nikome nije pošlo za rukom. U trećem kolu, Kvarner je slavio u Dubrovniku, a u prošlom Cedevita protiv Zaboka. Tako su igrači Borika, uz Riječane i Cedevitu jedini pronašli put prema gostujućim bodovima
U uvodna četiri kola A-1 lige košarkaša samo tri momčadi uspjele su ostvariti gostujuću pobjedu. Među “facama” su i košarkaši Borik-Puntamike koji su neokrznuto prošli neugodni teren u Trogiru. Odlično su Puntamičani otvorili dvoboj, na poluvremenu stekli i 19 koševa viška (30:49), a u konačnici “vadili” već dobivenu pobjedu. No, iako su Trogirani uspjeli opasno zaprijetiti i došli na -2 (64:66), “zeleni” su u pravom trenutku pokazali zrelost i uspješno priveli dvoboj kraju te došli do strahovito važne pobjede. U ovom trenuku se Borik nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s omjerom 2:2, istim kao i četvrtoplasirani Zabok. No, ono što je važno, u prva četiri kola Puntamičani su imali čak tri gostovanja i to kod vrlo neugodnih momčadi. Baš je pobjeda u Trogiru ubacila Puntamičane u krug momčadi koje su pobijedile u gostima. U prva dva kola to nikome nije pošlo za rukom. U trećem kolu, Kvarner je slavio u Dubrovniku, a u prošlom Cedevita protiv Zaboka. Tako su igrači Borika, uz Riječane i Cedevitu jedini pronašli put prema gostujućim bodovima, a već sada je jasno da će se do njih teško dolaziti. Druga pozitivna stvar je i ta da se momčad Tihomira Bujana polako uigrava. Bilo je jasno da treba proći nešto vremena prije nego će Bujanovi igrači pokazivati ono što zaista znaju. Roko Čiklić, Marino Šarlija i Ante Đugum priključili su im se netom pred početak sezone. Čiklić i Šarlija već sada preuzimaju važne uloge, a još se čeka pravi odgovor Đuguma, koji radi ozljede nije nastupio u Trogiru.
U idućem kolu Zadrani dočekuju odličnu momčad Kvarnera, koja u ovom trenuku ima tri pobjede i sve tri su došle u “infarktnim” završnicama. To dovoljno govori o činjenici koliko su Riječani stabilna momčad, a uz to imaju nekoliko odličnih individualaca poput Josipa Glavinića, Davida Grbešića, Marijana Mancea, mladog Frana Pilepića, Jurice Spahije… Posebno im je impresivna vanjska linija Glavinić-Mance-Grbešić + Pilepić, koja može stvoriti svakome velike probleme. Kvarner u Jazinama može igrati potpuno opušteno, no i Puntamičanima je definitivno pao “kamen sa srca”, nakon gostujuće pobjede. Forma je u usponu, tako da se očekuje zaista dobra utakmica, a odavno je jasno da Jazine za Borik-Puntamiku ponovno moraju postati pravi domaći teren, a za protivnika neosvojiva utvrda.