Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Božićni ukrasi “sunčaju se” na Bulevaru

Autor:

03.11.2008. 23:00
Božićni ukrasi “sunčaju se” na Bulevaru


Ove godine je ukrašavanje započeo ranije, a razlog tome je što ovog puta nije potrebno čekati dodjelu koncesije. Za razliku od prošle godine, ovaj put znamo izvođača i ukrašavanje je moglo bez komplikacija započeti, kazao je Stojaković
Blagdan Svih svetih za većinu ljudi polako nagovještava i skorašnji dolazak božićnih i novogodišnjih blagdana ostavljajući pred sobom vrijeme slobodno samo za pripremu što boljeg ugođaja. Kako bi taj dojam bio što potpuniji pobrinuli su se zadarski koncesionari zaduženi za božićno ukrašavanje gradskih ulica u što su se prolaznici još jučer imali priliku uvjeriti. Naime, iako Gradsko poglavarstvo još uvijek nije donijelo odluku o potrebnim sredstvima, novim rješenjima te, eventualno, i o novim lokacijama, tvrtka Marex-Elektrostroj d.o.o., koja je nositelj projekta, i tvrtka Plan B, zadužena za osmišljavanje novih rješenja te za organizaciju postojećih, jučer je započela s postavljanjem ukrasa.
– Od ovog smo tjedna krenuli s ukrašavanjem onih područja za koja se ništa neće mijenjati. Zato smo jučer započeli s Bulevarom na kojem je stavljeno ukupno 68 ukrasa, a nastavit ćemo s ukrašavanjem drugih okolnih područja, na kojima neće biti promjena, kazao je Stojaković, vlasnik Obrta za promidžbu i organizaciju “Plan B”, napomenuvši kako se među postojećim područjima za sada neće ukrašavati samo područje Poluotoka i to sve do Dana grada Zadra nakon čega će se skinuti tradicionalne blagdanske zastavice kako bi se na njihovo mjesto mogli postaviti božićni ukrasi.
– Ove godine je ukrašavanje započeo ranije, a razlog tome je što ovog puta nije potrebno čekati dodjelu koncesije. Za razliku od prošle godine, ovaj put znamo izvođača i ukrašavanje je moglo bez komplikacija započeti, kazao je Stojaković, dodavši kako ovaj raniji početak ukrašavanja ujedno znači i kvalitetniji konačni rezultat.