Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Derbi je uvijek gušt

Autor:

03.11.2009. 23:00
Derbi je uvijek gušt

Foto: Filip BRALA



Nije isto igrati s Umagom ili Prelogom gdje se konačan rezultat zna već nakon otvaranja utakmice ili s druge strane jakom Crikvenicom – kaže Brkljača
Došao je i tjedan na čijem ćemo završetku steći bolji uvid u ovosezonski potencijal rukometaša Zadar Slada. Naime, “plave” za četiri dana očekuje sraz s prvoplasiranom Crikvenicom, odnosno najteža, a uz to još i gostujuća utakmica dosadašnjeg dijela prvenstva. Kako premostiti do sada najuvjerljiviju momčad, između ostalog nam je odgovorio Kristijan Brkljača, standardno dobri desni vanjski i vlasnik jedne od najubojitijih ljevica Dukat prve lige. Kako se suprotstaviti Montanariju, Vukeliću i društvu?
– Prvenstveno dobrom obranom iz koje bi kasnije dolazili u poziciju za brze i lake golove. Ako obrana odradi svoje, a pritom zabijemo i desetak golova iz kontri, mislim da se u tom slučaju iz Crikvenice vraćamo s bodovima. Prošle smo godine od njih izgubili i zbog kratke klupe, no ove sezone to nije slučaj. Neće biti lako iz razloga što nas u toj utakmici vjerojatno očekuju i prepune tribine, no unatoč njihovoj kvaliteti i dosadašnjim rezultatima, sve je na kraju ipak u našim rukama.
U slučaju nepovoljnog rezultata, koliko bi Zadar takav rasplet poremetio u nastavku prvenstva?
– Sigurno da ne bi bio ugodan, ali s obzirom da prva dva kluba u Premijer ligu ulaze izravno, bilo bi gore izgubiti bodove na gostovanju protiv Senja ili Ivančice pošto oni također konkuriraju za prve dvije pozicije. Ipak, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu te smatram da smo dovoljno kvalitetni za ne baviti se kalkulacijama.
Predstavlja li imperativ pobjede i snaga protivnika određenu barijeru i kakva je trenutačna atmosfera momčadi?
– Ne mogu ući u glave svim igračima, no u svoje osobno ime mogu reći kako mi ovakve utakmice uvijek predstavljaju gušt. Nije isto igrati s Umagom ili Prelogom gdje se konačan rezultat zna već nakon otvaranja utakmice ili s druge strane jakom Crikvenicom. Iako sam zbog viroze propustio dobar dio prošlotjednih treninga, do subote ću biti spreman, a vjerujem i ostatak momčadi.
Dotaknuli smo se punih tribina u Crikvenici, što je razlog najčešće praznim Mocirama?
– U našoj ligi dosta klubova dolazi iz manjih sredina u kojima se rukomet isprofilirao kao sport broj jedan, a to se onda odražava i na posjećenost utakmica. Uz u Zadru tradicionalno jaku košarku te općeprihvaćeni nogomet, mislim da će bez vrhunskih rezultata ili protivnika zvučnijih imena i Mocire do tada biti poluprazne. Jače utakmice Premijer lige ili Kupa, privukle bi i više gledatelja.


Odbio Karlovac i Hassloch


Prije dvije godine Brkljača je igrao za premijerligaša Bjelovar. Je li i ove godine bilo sličnih ponuda?
– Ovo ljeto su me kontaktirali iz Karlovca, no nismo se uspjeli dogovoriti oko uvjeta, pa sam procijenio kako je bolje karijeru nastaviti u matičnom klubu. Osim Karlovca, postojala je mogućnost i s njemačkim trećeligašem Hasslochom, međutim, njihova treća liga nije profesionalna – što povlači pitanje radne dozvole, dodatnog posla… Kada se sve zbroji i oduzme, mogu reći da sam, ostavši u Zadru, povukao najbolji potez.