Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

I dalje bez savjeta mladih

Autor:

03.11.2009. 23:00
I dalje bez savjeta mladih

Foto: Zvonko KUCELIN



Budući da Savjet mladih treba imati 11 članova, a nekoliko je kandidatura odbačeno, cijeli javni poziv je morao biti poništen i morat će se krenuti ispočetka, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom Grada Zadra
Grad Zadar i dalje nema savjet mladih. Iako je na posljednji javni poziv pristiglo 12 ponuda mladih Zadrana koji su zainteresirani za sudjelovanje u savjetu mladih, zbog neudovoljavanja nekih kandidatura formalnim uvjetima raspisanim u javnom pozivu, neke od ponuda su morale biti odbačene.
– Budući da Savjet mladih treba imati 11 članova, a nekoliko je kandidatura odbačeno, cijeli javni poziv je morao biti poništen i morat će se krenuti ispočetka, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom Grada Zadra.
Podsjetimo, Grad Zadar je u dva navrata raspisao javni poziv za formiranje Savjeta mladih koji bi bio savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, međutim, zadarska mladež, kako se čini, nije zainteresirana za sudjelovanje. Naime, na prvom javnom pozivu gotovo da i nije bilo zainteresiranih pa su iz Gradske uprave odlučili javni poziv ponoviti na jesen, kad počne školske godina, nadajući se da će tada biti više zainteresiranih. Ovaj je poziv postigao više uspjeha, naime, pristiglo je 12 ponuda, ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno. Naime, nekoliko ponuda nije zadovoljavalo formalne uvjete raspisane u pozivu pa nisu mogle biti razmatrane zbog čega opet nije ostalo dovoljno članova za sastavljanje savjeta mladih.
Inače, za članstvo u savjetu mladih osim udruga mladih svoje kandidate mogu predložiti i udruge koje se bave mladima, odnosno učenička vijeća srednjih škola, studentski zbor i druge registrirane organizacije koje se bave problematikom mladih. Predloženi kandidati mogu biti u dobi od 15 do 29 godina, a biraju se na dvije godine.