Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Osniva se zadarska podružnica HSP-a “Dr. Ante Starčević”

Autor: Nives Rogoznica

03.11.2009. 23:00
Osniva se zadarska podružnica HSP-a “Dr. Ante Starčević”

Foto: Filip BRALA



Mladen Meštrović je najavio kako će se, nakon zadarske, vrlo brzo osnovati i podružnice u Pakoštanima, Biogradu, Jasenicama, Starigradu i Pagu
U subotu 7. studenog u kongresnoj dvorani hotela Kolovare bit će osnovana zadarska podružnica Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević”. Na osnivanju podružnice okupit će se Predsjedništvo stranke na čelu s predsjednicom Ružom Tomašić. Najavio je to jedan od članova Predsjedništva i ujedno član Inicijativnog odbora za osnivanje zadarske podružnice, nekadašnji čelnik zadarskog HSP-a, Mladen Meštrović.
– Od trenutka osnivanja stranke Predsjedništvo na čelu s predsjednicom Ružom Tomašić obilazi županije i županijska središta. 7. studenog osnovat ćemo podružnicu u Zadru, a 8. studenog u Drnišu. Osim Zadra, Predsjedništvo će posjetiti Općinu Jasenice, jednu od općina stradalih u Domovinskom ratu, gdje će se predsjednica sastati s načelnikom Općine i razgovarati o problemima ljudi koji se vraćaju u svoje domove i o problemima općine u razvoju. Tijekom posjeta Zadarskoj županiji predsjednica će razgovarati s članovima u općinama i gradovima koji su stvorili uvjete za skoro osnivanje podružnica, a svoju će sjednicu Predsjedništvo održati u Starigradu, kazao je Meštrović najavljujući kako će se, nakon zadarske, vrlo brzo osnovati i podružnice u Pakoštanima, Biogradu, Jasenicama, Starigradu i Pagu.
– Hrvatska stranka prava „Dr. Ante Starčević” do sada broji 10.000 članova, a naša internetska stranica preko 15.000 posjeta u 45 dana, također je kazao Meštrović.
Na izbornom zboru zadarske podružnice će, prema njegovoj najavi sudjelovati pedeset i dvoje izaslanika iz jedanaest ogranaka, koliko ih je od sada osnovao na području Zadra.
– U Zadru imamo 155 članova. Oko 40 posto članova su bivši članovi HSP-a, a ostali članovi su mladi ljudi, ističe Meštrović te pojašnjava kako će se na subotnjem izbornom zboru osim predsjednika podružnice izabrati sedam od devet članova Predsjedništva podružnice, dok će se preostalo dvoje članova kooptirati nakon što bude osnovano još desetak ogranaka.
Predsjedništvo na će, na svojoj prvoj sjednici izabrati dvoje potpredsjednika, tajnika i rizničara. Na upit hoće li se kandidirati za predsjednika zadarske podružnice Meštrović je odgovorio kako će se o prijedlogu kandidata za predsjednika i vodstvo stranke Inicijativni odbor dogovoriti na sastanku u četvrtak 5. studenog.