Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Širina klupe i vreća samopouzdanja

Autor:

03.11.2009. 23:00
Širina klupe i vreća samopouzdanja

Foto: Filip BRALA



Došlo je dosta novih momaka koji su se odlično uklopili. Ima nas nekoliko starijih koji igramo već dugi niz godina i konačno imamo širinu što se već može primijetiti na početku sezone
Velika pobjeda nad Splitom dala je pregršt razloga za zadovoljstvo košarkašima i stručnom stožeru Borik-Puntamike koji su pokazali da se ove sezone na njih može ozbiljno računati. Da nije bilo te jedine velike crne rupe, treće četvrtine u Trogiru, zeleni bi bili na samom vrhu ljestvice bez poraza, no i ovako je odlično. Pobjedama nad dvama glavnim favoritima lige, Šibenikom i Splitom, mogu se namjeriti i na koji gostujući uspjeh koji bi ih izdigao do razine konkurenata za Ligu za prvaka, a sličnog mišljenja je i Ivo Pavić, neizostavan igrač u svim dosadašnjim sezonama Borik-Puntamike u A-1 ligi. Početak kakav su mogli samo poželjeti, no za njega je to samo nastavak svega dobroga što su prikazivali još u pripremnom razdoblju.
– Ne mogu se požaliti na ništa, jer u ovoj utakmici je konačno funkcioniralo odlično. Kako smo se dogovorili tako se i dogodilo. Rekli smo si da idemo maksimalno odigrati u obrani i bez straha u napadu. Uspjeli smo sve to ispuniti bez ikakvih oscilacija koje su se mogle dobro osjetiti protiv Šibenika i Trogira. Iako ne treba zaboraviti da smo vrlo mlada momčad i te oscilacije se ne mogu izbjeći. Moramo ih samo svesti na što kraća razdoblja, jer što bude duže razdoblje loše igre to će nam biti gore, pogotovo u gostima – kazat će Pavić i pohvaliti sve suigrače koji su svaki ponaosob dali svoj obol.
– Došlo je dosta novih momaka koji su se odlično uklopili. Ima nas nekoliko starijih koji igramo već dugi niz godina i konačno imamo širinu što se već može primijetiti na početku sezone. Onu prvu protiv Šibenika ne bi dobili da nije bilo raspoloženog Čakaruna, Troskot i Baždarić su se iskazali u Trogiru, a drago nam je svima da se i Olivari konačno oslobodio onog grča i pokazao svoje kvalitete u trećoj četvrtini protiv Splita. Uglavnom, dobra je atmosfera i kvalitetno se radi tako da se možemo koncentrirati samo ma utakmice.
Sljedeći ispit je gostovanje u Bedekovčini kod Zaboka. Tradicionalno su za vas oni neugodan protivnik.
– Kvalitetni su, uvijek ambiciozni i istina da se nismo napobjeđivali u njihovoj dvorani. Oni su nakon poraza doma od Trogira, svladali Split u gostima i dobili Kaštela u svojoj dvorani što dovoljno govori o njihovoj snazi. No, sve je to manje važno u situaciji kad igramo dobro i imamo samopouzdanja. Ne bojimo se nikoga i idemo pokušati u Zabok pobijediti.
Liga se čini puno izjednačenija nego prošle sezone, ima neočekivanih rezultata što će najvjerojatnije donijeti veliku borbu do posljednjeg kola.
– Nema ove sezone izrazitog favorita kao lani kad je to bila Cedevita, a i Šibenik se odvojio odmah na početku. Ova sezona će biti mnogo neizvjesnija borba za Ligu za prvaka, ali to je manje bitno za nas. Moramo gledati samo sebe i ne zamarati se tuđim problemima. Slijediti naš put pa ćemo vidjeti gdje će nas dovesti – za kraj je kazao Pavić.