Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Ulignjada 2009.”

Autor: Jurica Predovan

03.11.2009. 23:00
“Ulignjada 2009.”


Iako nam vrijeme nije bilo baš naklonjeno, vrlo sam zadovoljan ovogodišnjim ulovom. Pogotovo me veseli što smo ostvarili uvjerljivo prvo mjesto i ostavili konkurenciju daleko iza sebe. Mislim da su ipak iskustvo i znanje presudili, rekao je Toni Božić
 U organizaciji ŠRD Vrsi protekli vikend održala se “Ulignjada 2009”.
Kao i svake godine odaziv članova koji su sudjelovali u natjecanju bio je jako dobar, a uz domaćine i organizatore manifestacije sudjelovali su još članovi ŠRD “Donat” Zadar, ŠRD “Zubatac” Zadar i ŠRD “Sipa” iz Benkovca.
Pobjednici ovogodišnje vrške “Ulignjade” su Toni Božić, Boris Bulić i Slavko Štrkalj sa ulovljenih 16 komada ribe težine 2 kg i 75 grama, drugo mjesto osvojili su Andrija Maraš, Joško Gatara i Slavica Štrkalj s ulovljenih 5 komada težine 565 grama, dok je treće mjesto pripalo Mili Perkoviću, Zdenki Dukovac i Davorki Volarević s ulovljena dva komada težine 477 grama.
Iako vrijeme nije bilo onako kako se očekivalo te je puhala lagana bura koja je ometala lov, natjecanju se odazvalo 12 čamaca sa po tri člana posade koji su lovili u vrškom akvatoriju od uvale Malog Jaza u smjeru uvale Jasenovo od 16 do 20 sati.
Ovogodišnja sezona liganja nešto je lošija nego prijašnjih godina, a sudeći po riječima iskusnih, nije se očekivao velik ulov s obzirom da vremenski uvjeti nisu bili povoljni za ribolov.
Da iskustvo i znanje nisu bili isključeni ni ovaj put, svjedoči podatak da pet brodica nije uhvatilo nijednu lignju. Ovo natjecanje postalo je tradicija, a iz godine u godinu odaziva se sve više članova ŠRD Vrsi.
– Iako nam vrijeme nije bilo baš naklonjeno, vrlo sam zadovoljan s ovogodišnjim ulovom, a pogotovo me veseli što smo ostvarili uvjerljivo prvo mjesto i ostavili konkurenciju daleko iza sebe. Mislim da su ipak iskustvo i znanje jako pridonijeli ovako dobrom ulovu, jer smo ulovili skoro tri kilograma, a uvjeren sam da je vrijeme bilo malo bolje da bi i naš ulov bio puno bolji, rekao je Toni Božić, dodajući da su koristili stare i isprobane sisteme lova liganja.
Po završetku ribolova u prostorijama lovačkog doma organizirano je vaganje te je nastala prava gužva oko stručnog žirija, koji je ove godine imao lagan zadatak u proglašenju pobjednika. Dodijeljene su medalje za prva tri mjesta, a priznanja su uručili organizatori događanja Milan Perković i Toni Božić.
Cjelokupni ovogodišnji ulov završio je na gradelama.