Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zabava uz Western gastro party

Autor:

03.11.2009. 23:00
Zabava uz Western gastro party

Foto: Ivan JAMIČIĆ



27. studenog prvi put u Zadru održat će se silent party na kojemu će glazbu istodobno puštati nekoliko DJ-eva, a putem izmjena kanala na bežičnim slušalicama posjetitelji partyja biraju glazbeni žanr kojeg žele slušati; elektroničku glazbu, latino, pop, rock ili plesne hitove. Ovo je prvi Silent party koji se održava u Zadru, a u Hrvatskoj ih je održano svega nekoliko.
Anamarija Portada, voditeljica programa i asistentica direktora Arsenala i Nives Rogoznica, suradnica u Odnosima s javnošću na već tradicionalnom Doručku u Arsenalu najavile su događanja u studenom. Tako ćemo ovog mjeseca imati priliku uživati na tri koncerta, brojnim izložbama, western gastro partiju kao i u novitetu u zadarskoj noćnoj ponudi: silent partiju na kojem će prisutni uz iznajmljene slušalice slušati nekoliko vrsnih DJ-eva s različitim tipovima glazbe. Studeni započinje koncertom legendarne Josipe Lisac ove subote uz koju će nastupiti Josip Grah na trubi, Gojko Tomljanović na klavijaturama, Borna Šercar za bubnjevima, Davor Črnigoj na bass gitari i Elvis Penava na gitari, sve redom vrsni jazz glazbenici, dobitnici brojnih nagrada koji zasluženo zauzimaju sam vrh hrvatske instrumentalne glazbe. Povod koncerta je promocija albuma “Živim po svome”. Ulaznice po cijeni od 80 kuna se mogu kupiti u Arsenalu i Dallas Music Shopu u Širokoj ulici 2. 21. studenoga održat će se sada već tradicionalni humanitarni koncert za Gregija, Simply the best na kojemu će uz Marijana Bana i Diktatore kao gosti nastupit Giuliano i Neno Belan. Cijena ulaznice je 60 kuna, a ulaznice će biti u pretprodaji u Arsenalu, Dali baru, Maraschinu i Kultu. Pokrovitelj koncerta je Novi radio. Za kraj mjeseca najavljen je Cirkoolar – dodjela hrvatske glazbene demo nagrade koju organizira udruga Stomorica iz Zadra. Nakon dodjele nagrada publiku će u jednosatnom showu zabavljati grupa We Come One, koja je Hrvatsku osvojila neobičnom kombinacijom limene glazbe i heavy metal rifova. Nastupit će i Syke Kamikaza (Hram), Trn U Oku, Pankerfaust, Sexymotherfuckers i pobjednici u kategoriji “Najbolji koncertni nastup 2008./2009.”.
Tradicionalna Milonga održava se 8. studenog, a u petak 13. i 20. studenog Arsenalov resident DJ Tome grije nas plesnim hitovima, srijeda ostaje dan za Jazz bar, četvrtak je rezerviran za soul i R’N’B, a world music slušamo nedjeljom.
Najavljen je i western gasto party 14. studenog koji organizira tvrtka “Telluris-Medin” te izložbe Tri zadarska slikara i Hrvatska novinska fotografija. Izložba Tri zadarska slikara otvorena je do 15. studenog, a mogu se vidjeti radovi Igora Rončevića, Zorana Džape i Stipana Kujundžića. 17. studenog otvorit će se izložba Hrvatska novinska fotografija u organizaciji Zbora fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva. Izložba koju prati i foto monografija proizišla je iz godišnjeg natječaja za najbolje fotografije.