Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zdravko Livaković podnio ostavku na sve dužnosti

Autor: Darko Pajić

03.11.2009. 23:00
Zdravko Livaković podnio ostavku na sve dužnosti

Foto: Zvonko KUCELIN



Zdravko Livaković, državni tajnik za razvitak i desna ruka ministra Božidara Kalmete u cestogradnji, podnio je ostavku na sve dužnosti, odnosno zatražio da ga Vlada već na sutrašnjoj sjednici razriješi iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kao i s funkcije predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta te predsjednika NO Hrvatskih cesta.
Ovu informaciju službeno nam je potvrdio danas poslijepodne sam Livaković, koji je ukratko i obrazložio razloge svog odlaska demantirajući pritom da je to na bilo koji način vezano uz veliki broj afera u cestogradnji o kojima je učestalo posljednjih mjeseci pisao naš list i ostali mediji.
– Odlazim iz osobnih razloga. Vraćam se živjeti i raditi u Zadar, jer moram biti uz roditelje, oca koji je nedavno imao tešku operaciju na mozgu, kao i majku, koja pati od amnezije. Ja sam rastavljen već šest godina i moram misliti i na sina koji će uskoro krenuti u srednju školu i nalazi se u osjetljivoj fazi odrastanja. Moram biti uz njega,  kazao je Livaković dodajući da je svjestan da mnogi možda i neće vjerovati da su razlozi njegove ostavke isključivo osobne prirode. Livaković je  nekoliko mjeseci unatrag odbacivao apsolutno sve optužbe o korupciji u cestogradnji te odgovarao kako je spreman potaknuti istrage apsolutno svih eventualno spornih poslova i postupaka javne nabave.