Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

AbbAgain – za spektakl nedostajala publika

03.11.2010. 23:00
AbbAgain – za spektakl nedostajala publika


Jedan za drugim izmjenjivali su se hitovi “Voulez-Vous”, “Summer Night City”, “Chiquitita”, “I Have A Dream”, “Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)” Money, Money, Money”, “Knowing Me, Knowing You”, “Dancing Queen” i brojni drugi na zadovoljstvo malobrojnih fanova


Dvorana Krešimir Ćosić na Višnjiku večeras je, nažalost uz skromnu posjetu, odzvanjala u ritmovima najpoznatijih hitova jednog od najpopularnijih bendova u povijesti diskografije – sastava ABBA. Nakon što su poharali Europu u Zadar su stigli članovi grupe AbbAgain, posebno okupljene kako bi svim ABBA fanovima, godinama nakon raspada grupe, približili njihovu i danas planetarno popularnu glazbu. Jedan za drugim izmjenjivali su se hitovi poput “Voulez-Vous”, “Summer Night City”, “Chiquitita”, “Does Your Mother Know” i “I Have A Dream” “Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)” Money, Money, Money”, “Knowing Me, Knowing You”, “Dancing Queen” i brojni drugi na zadovoljstvo svih okupljenih fanova.
Koncert je bio replika jednog od najpoznatijih ABBA-inih koncerata, održanog na Wembley stadionu u Londonu davne 1979. godine. No, unatoč pozamašnoj razlici u godinama od čak preko trideset godina, glazba koju smo imali priliku čuti u Višnjiku zvučala je jednako svježe kao i onih dana kada je harala svjetskim top ljestvicama. Nakon više od godinu dana intenzivnog istraživačkog rada bend AbbAgain obuhvatio je svaki, i najmanji detalj čuvenog Wembley koncerta, koji među obožavateljima ima kultni karakter: od instrumenata preko sound-mixa, bijelog poda pozornice, čuvenog ABBA-ispisa na žaruljama pa sve do prerađenih aranžmana pjesama. Prvi put, nakon raspada najuspješnije švedske grupe te jedne od najpopularnijih grupa na svijetu koja je ikada postojala, svi svjetski ABBA fanovi, pa tako i naši zadarski, bili su u mogućnosti doživjeti apsolutno live rekonstrukciju njihovog kultnog koncerta.