Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Duci sedam milijuna kuna za uređenje trga

03.11.2010. 23:00
Duci sedam milijuna kuna za uređenje trga


Tek kad se potvrdi da ponuda zadovoljava sve uvjete te ako se ustvrdi da je najpovoljnija, onda je gradonačelnik mora odobriti te proslijediti na Gradsko vijeće, koje također mora dati pristanak, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra


 Najjeftiniju ponudu na natječaj  za izvođača radova na Trgu Petra Zoranića i  Poljani Šime Budinića predala je zadarska  tvrtka Duca. Ona je za izvođenje radova  ponudila 7.070 milijuna kuna bez PDV-a,  što je niže od ponude Plotera, koji je  ponudio 8.420 milijuna kuna i Alfaplana iz  Dubrovnika, koji je ponudio 7.770 milijuna  kuna.
 – Još uvijek nismo donijeli konačnu odluku o izvođaču radova. Tek kad se potvrdi da  ponuda zadovoljava sve uvjete te ako se  ustvrdi da je najpovoljnija, onda je gradonačelnik mora odobriti te proslijediti na  Gradsko vijeće, koje također mora dati  pristanak. Tek tada moći ćemo govoriti o  izabranom izvođaču radova, rekla je Ivana  Dadić, stručna suradnica za informiranje i  protokol Grada Zadra.
Inače, prema projektnoj dokumentaciji  uređenje Trga Petra Zoranića i Poljane  Šime Budinića trebalo je koštati oko 9  milijuna kuna bez PDV-a. Ovaj prostor  između Trga pet bunara i crkve Sv. Šime  uredit će se prema projektu zagrebačkih  arhitekata Kostrenčića i Krebela.
Dio novca osiguran je u ovogodišnjem  proračunu, dok će ostatak investicije biti  pokriven u idućoj godini. Rok za izvođenje  radova koji bi uskoro trebali početi je šest  mjeseci, a očekuje se da bi ovaj prostor  trebao biti uređen do početka sljedeće  turističke sezone.