Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nagrade najboljima u akciji “Nasmiješeno sunce”

03.11.2010. 23:00
Nagrade najboljima u akciji “Nasmiješeno sunce”


Poznati su dobitnici priznanja u akciji “Nasmiješeno sunce”, koju osmu godinu za redom provodi Grad Zadar u suradnji s HKG-Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom Zadarske županije, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom Grada Zadra i Udruženjem obrtnika Zadar. Svečana dodjela priznanja najuspješnijima i najzaslužnijima u ostvarenju ovogodišnje turističke sezone, održat će se u subotu, 6. studenog, u Gradskoj loži u 10 sati.
Priznanja se dodjeljuju u 12 kategorija i to za najbolji restoran, caffe bar, konobu, novi suvenir, najljepše uređeni izlog i najuređeniji vrt. Priznanja koja uključuju i novčane nagrade, dodjeljuju se u kategoriji za najboljeg turističkog vodiča, kuhara, konobara, prodavača, policajca i čistača. Uz navedene kategorije, ove godine u akciji “Nasmiješeno sunce” dodjeljuju se i četiri posebna priznanja.
U kategoriji za najbolji restoran u 2010. godini, priznanje se dodjeljuje restoranu “Kornat”, u vlasništvu Ipse d.o.o. Zadar. “Bar Shine”, u vlasništvu Salutatio soli d.o.o., dobiva priznanje za najbolji caffe bar. U kategoriji za najbolju konobu, “Nasmiješeno sunce” dodjeljuje se konobi “Na po ure”, u vlasništvu Darije Dunatov. Za novi suvenir, priznanje se dodjeljuje Muzeju antičkog stakla u Zadru. Za najljepše uređeni izlog, priznanje dobiva trgovina “Organics”, u vlasništvu Zdravog kutka d.o.o. Zadar. “Nasmiješeno sunce” za najuređeniji vrt dodjeljuje se vrtu Studentskog doma Sveučilišta u Zadru.
Priznanje i novčana nagrada dodjeljuje se Tamari Stojković kao najboljoj turističkoj voditeljici, Damiru Tomljanoviću kao najboljem kuharu, Zvonku Jeraku kao najboljem konobaru, Daliborki Viduki kao najboljoj prodavačici, Ivi Begonji kao najboljem policajcu i Zdenku Bubnjaru kao najboljem čistaču.
Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju ovogodišnje turističke sezone dodjeljuje se Postaji pomorske policije Zadar Policijske uprave zadarske, restoranu “Bruschetta”, vlasnika Božidara Vedrića, taksi službi Lulić, u vlasništvu Lulić d.o.o. Zadar i Dragomiru Joviću.