Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najveći svjetski ABBA show napokon u Zadru!

03.11.2010. 23:00
Najveći svjetski ABBA show napokon u Zadru!


Najveći i najzahtjevniji ABBA show na svijetu, «ABBA – The Concert» u izvođenju AbbAgain benda održat će se večeras i u Zadru. Ljubitelji jednog od najpoznatijih bendova u povijesti diskografije dobit će priliku uživati na najvjernijoj rekonstrukciji ABBA koncerta održanog davne 1979.godine na londonskom Wembleyu


Zadarski ljubitelji ABBA-e, benda koji je obilježio povijest diskografije večeras će imati priliku doživjeti ugođaj jednog od njihovih najpoznatijih koncerata, onog održanog na Wembley stadionu u Londonu 1979. godine. Nakon više od godinu dana intenzivnog istraživačkog rada bend AbbAgain obuhvatio je svaki, i najmanji detalj tog čuvenog koncerta, koji među obožavateljima ima kultni karakter: od instrumenata preko sound-mixa, bijelog poda pozornice, čuvenog ABBA-ispisa na žaruljama pa sve do prerađenih aranžmana pjesama.
Po prvi puta, nakon raspada najuspješnije švedske grupe te jedne od najpopularnijih grupa na svijetu koja je ikada postojala, ABBA fanovi imaju nevjerojatnu mogućnost doživjeti apsolutno live rekonstrukciju njihovog kultnog koncerta. Procjenjuje se da je ABBA do sada prodala oko 360 milijuna nosača zvuka širom svijeta što ih nakon Beatlesa čini najprodavanijim bendom svih vremena.
Koliko je ABBA popularna sve do danas svjedoči i činjenica da se svako malo pojavi neki film koji obilato koristi njihove hitove poput svjetskog blockbustera “Mamma Mia!” s Meryl Streep i Pierce Brosnanom te da njihovi imitatori niču «kao gljive poslije kiše». No, malo je onih poput AbbAgain benda koji uspjevaju vjerno dočarati orginalni ABBA zvuk, ljupke glasove Agnethe i Fride, sve ono bogastvo njihovog scenskog nastupa koje ćemo večeras imati prilike vidjeti i u Zadru.  Očekuje nas 200 metara četvornih pozornice, 30 tona materijala koji stižu u  3 kamiona  i 2 autobusa, 13 umjetnika u 150-minutnom glazbenom «vatrometu».