Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tankerkomerc najavio 35 kruzera za iduću godinu

03.11.2010. 23:00
Tankerkomerc najavio 35 kruzera za iduću godinu


“Seabourn Odyssey” je ove godine tri puta uplovljavao ispred saljske luke, a u Zadru je bio dva puta, dok je kruzer “Azamara Quest” doplovio u Zadar samo potkraj kolovoza i još će doći idućeg ponedjeljka
Približio se kraj ovogodišnje kruzerske sezone pa su danas zadarskim ulicama šetale zadnje ovogodišnje grupe bogatih turista stigle velikim grčkim kruzerom “Seabourn Odyssey”. Još u ponedjeljak 8. studenog dolazi nam američki “Azamara Quest” , čime će se zaključiti kruzerska sezona 2010. Oba ova kruzera spadaju u velike ploveće hotele, prvi prima 450 putnika, a drugi čak 700. Radi se o luksuznim kruzerima dugim blizu 200 metara, koji su zadarsku luku posjetili samo svaki po dva puta.
“Seabourn Odyssey” je ove godine tri puta uplovljavao ispred saljske luke, a u Zadru je bio dva puta, dok je kruzer “Azamara Quest” doplovio u Zadar samo potkraj kolovoza i još će doći idućeg ponedjeljka.
Ove godine je u prihvatu agencije Jadroagent u Zadar došlo nešto manje kruzera nego lani. Ukupno su bila 52 ticanja, računa se da je to zbog recesije, a iz istoga razloga su izostali neki stari ploveći znanci. No dolazili su i novi kruzeri, isto kao što ih više bilježi i prihvatna služba Tankerkomerca, koji taj posao obavlja zajedno s dubrovačkom agencijom Elite.
Tankerkomerc i Elite su i za iduću godinu već najavili čak 35 dolazaka svjetskih kruzera u zadarsku luku. Bit će to u vremenu od 17. travnja do 13. studenog 2011. godine.