Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vratit ćemo zborove građana

03.11.2010. 23:00
Vratit ćemo zborove građana


U prostorijama Mjesnog odbora Jazine II. održano je predstavljanje liste i programa kandidata HNS-SDP-DSU za vijeće mjesnog odbora Jazine II.
Denis Barić, predsjednik HNS-ovog ogranka Jazine II, rekao je kako kandidati žele mjesne odbore vratiti građanima.
– Nastojat ćemo mjesnim odborima vratiti ulogu koja im pripada, a ta je da građani imaju svoje predstavnike pri rješavanju svakodnevnih problema, kazao je Barić.
Na listi se uz Barića nalaze SDP-ova vijećnica u Gradskom vijeću Irena Dragić, vijećnik DSU Željko Perović, Tajana Maslarić Radeka, Majda Lukić te Branko Mrčela.
– Mjesni odbori nažalost ništa ne rade, a takav način djelovanja treba hitno prekinuti, kazao je Željko Perović.
Rekonstrukcija Murvičke ceste, Ulice Hrvoja Ćustića te Puta Stanova, izgradnja pothodnika pod Ulicom Franje Tuđmana tijekom predviđene rekonstrukcije ulice, povratak autobusne linije Putom Stanova, samo su neki od problema na čijem rješavanju inzistiraju.
– Murvička cesta je postala cesta opasnog življenja na kojoj je izgubljeno nekoliko života, i zato se treba raditi na rekonstrukciji te ulice, kao i na rješavanju problema s problematičnim pješačkim prijelazima, kazao je Barić, dodavši kako kvart ima veliki nedostatak dječjih igrališta i parkirališnih mjesta. Upozorio je da će se područje Jazina II suočiti s istim problemima s parkiranjem, kao i Poluotok.
Članovi liste kandidata HNS-SDP-DSU za vijeće mjesnog odbora Jazine II naglasili su kako u budućnosti namjeravaju izravno komunicirati s građanima putem zborova građana te komunikacijom s predstavnicima stanara, kao i posredno, putem telefona, elektronske pošte i slično.