Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Iz Bihaća u Vukovar s porukom mira i solidarnosti

03.11.2011. 23:00
Iz Bihaća u Vukovar s porukom mira i solidarnosti


Kako smo i najavili u Zadarskom listu, Bišćani Jasmin Kličić, Ivan Živković i Asmir Nuhagić krenuli su u četvrtak u  rano jutro na put od Bihaća do Vukovara. Krenuli su u namjeri da pješače do ovog grada heroja u (susjednoj im) Hrvatskoj na 20. godišnjicu pada Vukovara.
Nose poruke mira i dubokog poštovanja prema ljudima ovog grada koji i danas nosi ožiljke zvjerskih zločina iz minulog rata. Prizori iz Vukovara bolno su parali srca svakog Bišćanina, jednako kao što smo s užasom proživljavali golgotu Srebrenice, nekoliko godina kasnije.
Kličić je već poznat bosansko-hercegovačkoj javnosti po svojim pješačkim pohodima do Srebrenice i obilasku Bosne i Hercegovine duž njenih granica. Na svoj način on se tako klanja žrtvama i slavi mir.
Ovom maratonskom hodnjom Kličić će, kako nam je kazao, na simboličan način povezati Srebrenicu i Vukovar dva najveća stratišta u Europi nakon 2. svjetskog rata s osnovnom zamisli da se to više nikom ne dogodi. Da nitko ne proživljava zvjerstvo jer je drugačije vjere, nacije ili bilo kojeg drugog obilježja.
Na put do Vukovara i odavanju počasti žrtvama grada heroja pridružila su mu se i dvojica mladih sugrađana.
Mlade sugrađane na put do Vukovara ispratili su brojni Bišćani, a među njima i bihaćki načelnik Albin Musli, Franjo Jurić i Izet Sadiković kao izaslanici premijera Unsko-sanskog kantona Hamdije Lipovače koji je Jasminu, Ivanu i Nuhagiću simboličnim iznosom pomogao u organizaciji puta.