Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar izdržao sat vremena

Autor: Toni Bilić

03.11.2012. 23:00
Zadar izdržao sat vremena

Foto: PIXSELL



Hajduk je ostvario na kraju uvjerljivu pobjedu iako prema onome što se događalo tijekom susreta Zadar nije zaslužio takav poraz. Zadrani su se više nego odlično držali sat vremena, no kada je Vuković u 61.minuti načeo njihovu mrežu igra gostiju se „raspala„ što su domaćini iskoristili i do kraja postigli još dva gola.
Zanimljivost je da su strijelci bili igrači sa klupe Bencun i Kiš koja je to prvijenac u prvoligaškim nastupima. Posebice su gledateljima pravim ovacijama nagradili mladog hrvatskog reprezentativca Tomislava Kiša kada je postigao svoj prvi prvoligaški gol. Naime već duže vremena trener Krstičević najavljuje da će mu pružiti priliku da zaigra ali to nije učinio. Stoga su se navijači oglasili u 57.minuti kada je umjesto Sušića, na teren poslao Bencuna, začuli su se zvižduci sa tribina upućeni Krstičeviću, počeli su skandirati Kiš, Kiš, Kiš… Samo nekoliko minuta kasnije ušao je u igru umjesto strijelca prvog gola Vukovića što je izazvalo pravu erupciju oduševljenja na tribinama.
Već u 1. minuti susreta zbog prekršaja nad Heisterom, kapetan Maloča je oprvadano požutio.Zadrani su prepustili inicijativu domaćinima, već u 7.minuti Sušić je iz blizine pucao no vratar Ježina bio je na pravom mjestu.Pokušao je potom Radošević iznenaditi gostujućeg vratara, no njegov udarac sa 18 metara završio je u naručje Ježine. Bijeli su napadali Zadrani se uspješno branili, imali su priliku u 38.minuti povesti, no čini se da se mladi Stipe Perica koji je u srijedu u Kup utakmici u Maksimiru srušio Dinamo prepao situacije u kojoj se našao zahvaljujući pogrešci Maloče. Kapetan bijelih je izgubio loptu na nekih 30.-tak metara od svog gola, lopta je stigla do Perice koji je ušao u kazneni prostor pucao je lijevom nogom sa nekih 12-13 metara mlako, Blažević je bez problema uhvatio loptu. Do kraja prvog dijela u dva navrata su domaćini tražili da sudac Vidulin pokaže na bijelu točku, nakon što su kaznenom prostoru „pali„ Milić potom Oremuš, no glavni arbitar samo je mahnuo rukom da se igra nastavi.
U nastavku susreta, sreća je bila na strani Hajduka, a ne Zafra. Još jednom je pogriješio Maloča bilo je to u 51.minuti, Perica je dobio loptu u kaznenom prostoru pucao je sa nekih desetak metara, kapetan bijelih uspio je nekako „ući„ u blok, lopta ga je pogodila u tijelo prevarila Blaževića ali umjesto da završi u mreži, odsjela je na gredi gola domaćina, Zadrani su tako dobili priliku da izvedu korner. Sa tribina u tom trenutku začulo Kiš, Kiš, Kiš…
Opasno je golu domaćina u 62.minuti zaprijetio Heister, pucao je sa 13-14 metara nažalost gostiju lopta je otišla pored gola. I  obično tako biva u nogometu kada propustite svoje prilike, protivnik vas kazni. Samo minuti nakon toga Vuković je na dodavan je Andrijaševića sa desetak metara pucao i pogodio lijevi dio mreže Ježine. Zbio se to u trenucima kada je Kiš već čekao prvi prekid da uđe u igru i to upravo umjesto strijelca Vukovića!
Nakon primljenog gola gosti su stali, što su domaćin iskoristili, najprije je zaprijetio Ježini Kiš, potom Maglica. Hajduk je u 74.minuti postigao drugi gol, strijelac je bio igrač sa klupe Bencun kojem je to bio prvijenac u bijelom dresu. Odlično ga je poslužio Caktaš, Bencun je pucao sa vrha kaznenog prostora lopta je završila u donjem desnom kutu Ježina je bio nemoćan. Novi ljubimac Torcide Kiš je na najbolji načn uzvratio gledateljima na podršci, upisao se u listu strijelaca u 79.minuti. Oremuš je uposlio Maglicu koji iz blizine puca pogađa lijevu stativu, lopta se odbila do Kiša čiji prvi udarac zadarski vratar brani, lopta stiže do napadača domaćina koji iz drugog pokušaja postiže svoj prvi prvoligaški gol. Dakako da se sa tribina začulo Kiš, Kiš, Kiš…
Do kraja susreta Maglica je pogodio lijevu stativu gola Zadra.Hajduk je na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu, Zadrani su zaslužili puno bolji rezultat.Nisu bili spretni i sretni!


 HAJDUK – ZADAR 3:0


SPLIT – Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja 7.000. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) 6,5. Strijelci: 1:0 Vuković (63′), 2:0 Bencun (74′), 3:0 Kiš (79′). Žuti kartoni: Oremuš, Maloča (Hajduk).
HAJDUK: Blažević 6, Oremuš 6, Maloča 5,5, Milović 6, Lima 6 Radošević 6,5, Milić 5 (od 46. Maglica 6,5), Sušić 5,5 (od 57 Bencun 7), Andrijašević 6,5, Caktaš 5,5, Vuković 7 (od 65. Kiš 7). Trener: Mišo Krstičević.
ZADAR: Ježina 6, Sarić 5,5, Jerbić 5,5, Prahić 5,5, Šimurina 5,5, Vasilj 5,5, Gržan 5,5, (od 60.Mršić 5,5), Begonja 6, Banović 5,5 (od 68. Muić – ), Hiester 6, Perica 6 (od. 68 Ćurjurić)




 RIJEČ TRENERA


MIŠO KRSTIČEVIĆ,  HAJDUK
Zadar je zaslužio pogodak
– Drago mi je da smo u  posljednjih tjedan dana igrali napadački i da smo spremni cijelu utakmicu jurišati na  gol protivnika. Igramo na jedan drukčiji način i tim putem trebamo ići. Možda nedostaje malo tehničke dotjeranosti za točniji pas, no to  će doći. No, još jednom smo  pokazali da smo najspremnija momčad u ligi. Zadrani  su imali svoje prilike koje  nisu iskoristili i pokazali su  se kao neugodan protivnik.  Zadar se čvrsto branio s puno igrača, a u dva-tri trenutka mogli su nam zabiti  gol iz kontre. Cijelu utakmicu smo lovili rezultat i na  kraju nam se vratila sreća i  upornost. Zasluženo smo  pobijedili. Rezultat je možda  malo previsok s obzirom na  viđeno. Zadar je zaslužio  svoj pogodak.
FERDO MILIN, ZADAR:
Digli smo se kao momčad
– Planski smo prepustili  inicijativu Hajduku. Imali  smo tri izgledne prilike koje  nismo iskoristili, za razliku  od domaćina koji su svoje  prilike iskoristili. Problem je  bio taj što nam je lopta išla  sporo, umjesto da odigramo  brzi pas i odemo. Čeka nas  teška borba za ostanak, a  Hajduku i treneru   Krstičeviću na pobjedi.  Možda sam subjektivan, ali  mislim da smo se dosta digli  otkad sam ja trener. Izgledamo kao momčad. Individualne greške koje se događaju nismo uspjeli ispraviti u ovih mjesec dana, no to  je nešto na čemu morati poraditi na treninzima.