Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadru pobjeda protiv izravnog suparnika za ostanak u ligi

03.11.2013. 23:00
Zadru pobjeda protiv izravnog suparnika za ostanak u ligi


Gostovanje u Sigetu Zadru je donijelo pobjedu na direktnim suparnikom za ostanak u MAXtv Prvoj Ligi. Većim dijelom utakmice Hrvatski dragovoljac imao je inicijativu, ali izostala je realizacija, a taj element igre sjajno je funkcionirao kod gostiju. Zadranima je primaran cilj bio ostvariti pozitivan rezultat, a uspjeli su u tome u punom smislu te riječi.
Uz dosta sreće, Josip Tadić se u 37. minuti probio po lijevom boku i procijenio situaciju u kaznenom prostoru. Šime Gržan i Luka Begonja jurnuli su prema golu, odvukavši domaće braniće, a Tadić je gurnuo povratnu loptu na dvadeset metara, gdje se nalazio usamljeni Marin Oršulić. Njegov udarac bio je prilično mlak i činilo se da neće biti uzbuđenja. Međutim, lopta se prošuljala ispod Čovićeve ruke i odgmizala preko crte u gol – 0:1.
Uoči drugog dijela trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina pokušao je dati impuls svojoj momčadi uvođenjem nekadašnjeg U-21 reprezentativca Kreše Ljubičića, kojem je mjesto prepustio Grgo Živković. Domaća momčad je pokazala zube, ali izostao je konkretni učinak. Najbolju priliku Hrvatski dragovoljac imao je u 50. minuti, kada je Dario Tomić uputio oštar prizmeni udarac, iskosa, s lijeve strane. Mladen Matković kratko je odbio loptu, a Frane Ikić ispucavanjem je otklonio opasnost.
Igrala se 60. minuta kada se domaćima otvorila sjajna prilika za izjednačenje. Kluk je s desnog boka proigrao Stipu Bačelića-Grgića, koji je sa petnaestak metara tražio bliži kut. Na njegovu žalost, Matković je bio na visini zadatka i izbio loptu u korner. Kazna za promašaj stigla je tri minute kasnije. Ivan Anton Vasilj s centra je krenuo u prodor po lijevoj strani. Na putu do kaznenog prostora nanizao je petoricu suparničkih igrača, a kada je stigao do ruba terena uputio je sjajno odmjerenu povratnu loptu za usamljenog Josipa Tadića koji nije imao težak zadatak. Egzekucija je bila neminovna – 0:2.


 H. DRAGOVOLJAC – ZADAR 0:2


ZAGREB – SNC Stjepan Spajić. Gledatelja: 500. Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6. Pomoćnici: Petrović (Valpovo), Grgić (Osijek). Strijelci: 0:1 Oršulić (37′), 0:2 Tadić (63′). Žuti kartoni: Ljubičić (Hrvatski dragovoljac), Sarić (Zadar).
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović 5 – Kluk 5,5, Mrčela 5,5, Gregov 6, Tomić 6 – Jakšinić 5,5 (od 71′ Jajčinović -), Živković 5,5 (od 46′ Ljubičić 6) – Zlatar 6, Bačelić-Grgić 6, Doležal 6 – Sivonjić 5 (od 62′ Jelić -).
ZADAR: Matković 7 – Ikić 6, Con 6,5, Neretljak 6 – Sarić 6, Begonja 6, Oršulić 6,5 (od 74′ Surać -), Jerbić 6, Vasilj 7 – Gržan 5,5 (od 60′ Ivančić 6), Tadić 7 (od 89′ Terkeš -).