Odabran izvođač prve faze radova ceste koja će povezati Ugljan

Slika korisnika admin
Arif SITNICA
Marin Boško s planom ceste kroz Ugljan

Projekt izgradnje državne ceste duge 13 kilometara na otoku Ugljanu, koji je prošle godine inicirao načelnik Općine Kukljica Marin Boško, a podržali načelnici Općina Kali i Preko, Duško Vidov (SDP) i Ante Jerolimov (HDZ), pokrenuo se s ideje u realizaciju.

U petak su, naime, u Hrvatskim cestama otvarane ponude pristigle na natječaj javne nabave kojima se tražio izvođač za Izradu idejnog rješenja i Studije o utjecaju zahvata na okoliš za izmještanje državne ceste D110 na otoku Ugljanu, dužine 13 kilometara. Na taj natječaj pristigla je samo jedna ponuda u iznosu od 153.693,75 kuna, a poslale su je dvije zagrebačke tvrtke zajedno - Projektni biro Palmotićeva 45 d.o.o. koja će projektirati trasu buduće državne ceste, te Ires d.o.o. za izradu studije utjecaja na okoliš. Nakon što ove tvrtke odrade svoj dio posla, očekuje se natječaj za izvođača radova i potom prvi radni strojevi na izgradnji ceste koja bi trebala spojiti jedan kraj otoka s drugim, odnosno od Pašmanskog mosta pa do mjesta Muline.

Ovaj projekt, koji u cijelosti financiraju Hrvatske ceste, izuzetno je važan za mještane otoka Ugljana, a posebice kad se u obzir uzme da je postojeća cesta izgrađena prije 41 godinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno