Nakon primjedbi građana slijedi odluka vijećnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
UPU Karme predviđa da Arbansi zadrže svoj dosadašnji identitet posebnog prigradskog naselja

Saga oko donošenja Urbanističkog plana uređenja Karme uskoro bi mogla biti okončana nakon dugih 13 godina. Krajem listopada održan je javni uvid UPU Karme, a nakon usvojenih prijedloga i pritužbi građana moglo bi se uskoro naći na usvajanju pred vijećnicima Gradskog vijeća.

Prvi put je Plan predan 2002. godine, ali su bile potrebne određene preinake.

Na posljednjem javnom uvidu predstavljeno je uređenje Karme na način, kako je to pojasnio Pero Marušić iz Arhitektonske radionice Marušić d.o.o., izvršitelja projekta, kako bi se što manje terena za izgradnju cesta oduzelo vlasnicima zemljišta, te kako bi oni mogli graditi na svojim parcelama.

- Posljednja izrada UPU Karme je vrlo slična kao i prethodna. Tražili smo da se povijesna jezgra Arbanasa kao takva i tretira, pojasnio je Marušić.

Dodaje kako na posljednjoj javnoj raspravi oko uređenje Karme nije bilo puno primjedbi, a one postojeće će se, nakon što se zaprime, pokušati uvažiti.

- Moguće da se održi još jedna javna rasprava, a nakon toga bi UPU trebao ići na usvajanje Gradskom vijeću, rekao je Marušić.

Cilj donošenja UPU Karme je izgradnja neizgrađenih dijelova Arbanasa kako bi se uspostavila kompatibilnost planiranih stambenih zona s postojećim zonama, te ravnoteža ovog gradskog predjela s ostalim predjelima i gradom u cjelini.

Pri izradi UPU-a posebna se briga posvetila izgradnji komunalne infrastrukture što je preduvjet za kvalitetnu realizaciju UPU-a.

UPU Karme predviđa da Arbansi zadrže svoj dosadašnji identitet posebnog prigradskog naselja. Istovremeno, njegovo je usvajanje potrebno kako bi se vlasnicima zemljišta omogućila legalna gradnja.

Dodajmo i kako je donošenje UPU Karme vjerojatno jedan od UPU-a sa najdužom povijesti u Zadru na čije se usvajanje čeka od 2002. godine, kada je i napravljen prvi nacrt urbanističkog uređenja Karme.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno