Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Protiv Osječana kompletiran pobjednički vikend

04.11.2018. 21:47
Protiv  Osječana  kompletiran  pobjednički  vikend


Krku smo trebali šest puta pobijediti. Bilo je tu 20 izgubljenih lopti, protivniku smo dozvolili i 16 napadačkih skokova, no ovo je vrlo vrijedna pobjeda jer smo bili posljednji na tablici. Pobijedili smo na  dva gostovanja i to nam je pokazalo put kojim trebamo ići kako bismo  dobra razdoblja iz tih dvoboja prenijeli na cijelu utakmicu – kazao je Ante Nazor nakon druge pobjede u nizu na gostovanjima u ABA ligi. Niti 23  sata nakon slavlja u Novom Mestu Zadra je očekivao novi ispit protiv Vrijednosnica Osijek u Krešinom domu te je opravdano postojao strah od  nedostatka svježine i nagomilanog umora. Upravo skok i izgubljene lopte su segmenti koji tada najviše pate, no Zadrani su usprkos zakonima fizike uspjeli oplemeniti vikend s drugom pobjedom i po prvi put vezati  dvije pobjede uopće ove sezone. 


Tomas starter
Gosti iz Osijeka štoviše nisu im nimalo olakšali posao već su svim silama pokušavali iskoristiti činjenicu da su Zadrani teških nogu nakon Krke. Rotirao je često trener Osječana, Vladimir Krstić, pokušavajući energijom i razbijanjem ritma naškoditi domaćem sastavu, ali nisu računali  na širinu klupu domaće momčadi gdje su svoj povećani fond minuta na  najbolji mogući način iskoristili Brzoja, Bašić, Marić i mladi Tomas.  Upravo je Tomasa za dobre minute iz Novog Mesta nagradio Nazor ulogom startera, a na klupi je ostao Luka Božić kojem je protiv Krke nedostajao tek skok i asistencija do ‘triple-double’ učinka, ali i u svih 40 minuta  provedenih na parketu. Tu kadrovsku rošadu Osječani su vješto iskoristili na otvaranju utakmice i poveli s 11:15 što je Nazora nagnalo na brzo  odustajanje od zamišljenog eksperimenta. Ubacio je Bašića, Božića i  Magarityja i podigao se ritam obrane, a u napadu se efikasno iskažnjavalo Slavonce.
Serijom 12-4 je poništen blijedi početak i utakmica je usmjerena na Zadrov mlin s vodstvom od 23:19 nakon prve četvrtine. Preslikala se dobra igra s kraja prve i na drugu dionicu. Brzo je prednost Zadra postala dvoznamenkasta (34:24). Posebno su ton igri davali Magarity  i Božić, a dio svog arsenala pokazao je i Bašić s nekoliko prekrasnih asistencija. Pokazali su malo mišića i Osječani, posebno preko svojih tamnoputih četvorki Darlinga i Abua koji su demonstrirali kako se zakucava, no  precizni su bili na drugoj strani Brzoja, Krajina i Marić što je održalo  dvoznamenkastu prednost (46:36) pred drugi dio utakmice.


Grant ostao u trenirci
I u nastavku je Nazor krenuo s Tomasom na jedinici. Pošto je Malcolm  Grant ostao zakopčan u trenirci bilo je to logično rješenje, a uzvratio je  mlađahni Križevčanin s četiri ubačaja. No, nije se uspijevala ta petorka  Zadra nametnuti, pa je unatoč očuvanoj razlici od 10 poena (53:43), nakon sedam minuta igre kormilo u ruke  predano Bašiću i Božiću. Ali ni to  nije donijelo željeni efekt s obzirom da je ulaskom u posljednju četvrtinu  rezultat ostao na istom odstojanju (61:51). Ipak ako je i postojao strah da  će se situacija u posljednjih 10 minuta zakomplicirati otklonio ga je sveprisutni Božić ubacivši dvije duge dvice, potom zakucavši iz skoka u napadu  za 71:57 što se pokazalo dovoljnim šest minuta prije kraja za treću  pobjedu u domaćem prvenstvu. Pobjeda je ostvarena ponajviše zahvaljujući Brzoji koji je ubacio 21 poen i imao 10 skokova dok je 15 pridodao Božić uz 7 uhvaćenih lopti, a Bjelovarčanin je za vrhunske izvedbe  protiv Krke i Osijeka dobio zasluženi  ‘standing ovation’ od 500-njak gledatelja u Krešinom domu.




ABA liga: Pobjeda Cibone
U utakmici 6. kola ABA lige košarkaši Cibone su u nedjelju na domaćem terenu protiv Mornara iz Bara slavili sa 84:73 te je sada Cibona na trećem mjestu, ima omjer pobjeda i poraza 3:3. Kod Cibone Damir Markota i Brandis Raley-Ross ubacili su po 17 poena, Johndre Jefferson 15, a Marko Ljubičić 14 koševa. U ekipi Mornara Đorđe Drenovac zabio je 23, a Nikola Rebić 13 poena. Dan ranije u derbiju kola Cedevita je izgubila u Beogradu od Crvene zvezde sa 94:79.


ZADAR 90
VROS 69
(23:19, 23:17, 15:15, 29:18)


ZADAR: Grant, Bašić 1 (1-2), Marić 5 (3-4), Magarity 13 (2-3), Krajina  13 (1-1), Vuković 5, Brzoja 21 (6-7), Špralja, Tomas 7 (1-2), Little 7 (2-2),  Božić 15 (5-6), Planinić 3. Trener: Ante Nazor.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Pavlović 15 (2-6), Šango 9 (2-2), Mustapić  12 (3-4), Ihring 11, Boras, Perić 2, Mandić, Vrkić 5 81-1), Darling, Abu  Abdul 15 (1-3).