Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vezovi za domaće ljude u Marini D-Marin Borik nisu upitni

04.11.2018. 10:48
Vezovi za  domaće ljude u  Marini D-Marin Borik nisu upitni


Ubrzano se gradilo i radilo cijeloga ljeta pa je zbog toga bilo i  prigovora te komentara kako je moguće da se usred sezone izvode radovi  i to odmah uz Zadranima omiljenu plažu na Vitrenjaku jer je općepoznata činjenica da usred ljeta u gradu vrijedi odredba o zabrani izvođenja  bilo kakvih građevinskih radova koji nisu hitni. No, iz Uprave D-Marine  Borik koja je, podsjećamo, u sastavu turske Dogus grupe, odgovaraju kako što se tiče radova tijekom ljeta nije bilo prijepora.
– Tijekom radova nismo zaprimili žalbe gostiju, s obzirom na to da je  operativno poslovanje marine prošlo neometano, a tijekom radova imali  smo podršku i suglasnost našeg prvog susjeda, Omladinskog hostela Zadar,koji je smješten najbliže gradilištu i ovim putem im se zahvaljujemo  na razumijevanju, odgovorili su iz Uprave ove tvrtke.


Završava uređenje interijera
Naime, objasnili su još kako se nije izgrađivala cjelokupna marina, već  samo recepcija i sanitarni čvorovi, servisne prostorije te bazen, a dotrajali prostori recepcije i sanitarnih čvorova koji su se nalazili preko ceste  bili su jedan od osnovnih razloga ovoga ulaganja.
– Pritom je važno spomenuti da se marina tijekom radova nije zatvarala, već je redovito funkcionirala tijekom čitavog vremena trajanja radova.  U tijeku je završno uređenje interijera izgrađenih objekata, primarno  ugostiteljskog objekta, kao i hortikulturno uređenje. Marina će imati isti  broj vezova kao i da sada – ukupno 177, pri čemu raspoloživost vezova za  lokalno stanovništvo nije dovedeno u pitanje. Ukupna investicija iznosi  otprilike dva milijuna eura, odgovorili su u pisanom obliku iz D-marine.


Kvalitetnija ponuda
Uz svoje nove sadržaje koje će ponuditi gostima, D-Marin Borik u svojoj neposrednoj blizini ima i neke od najboljih zadarskih hotela i restorana što će njezinu ponudu činiti još atraktivnijom. Novouređeni sadržaji  marine svakako će doprinijeti ne samo kvalitetnijoj usluzi i ponudi same  marine, već će i doprinijeti dodatnoj atraktivnosti same lokacije te će  oplemeniti turističku ponudu Zadra.
Na pitanje o mogućem dodatnom zapošljavanju kada uskoro svi radovi budu završeni, iz marine su odgovorili kako u marini Borik trenutačno  već rade isključivo domaći ljudi, a svaki pojedinac koji zadovoljava specificirane uvjete za određeno radno mjesto uvijek može aplicirati za posao.
– Možemo najaviti da će biti zapošljavanja u dijelu dodatnih usluga, a  to se odnosi na ugostiteljski objekt. Što se pak tiče operativnog poslovanja, marina trenutačno ima potreban broj djelatnika, stoji u odgovoru iz  tvrtke D-Marin Borik u Zadru.




Promocija rekreacijskog jahtinga
Podsjećamo, radovi na obalnom i priobalnom dijelu marine, koji  uključuju i nasipanje dijela mora, počeli su u siječnju i to slijedom odluke Vlade Republike Hrvatske u kolovozu 2017. godine o produljenju koncesije za marinu D-Marin Borik do 2048. godine te ishođenoj građevinskoj dozvoli, a autor projekta rekonstrukcije i objekta je zadarska tvrtka  Block-Projekt d.o.o.
Dogus grupa inače, upravlja s deset marina u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj te dva remontna brodogradilišta za megajahte, u Španjolskoj i Francuskoj. D-Marin je jedan od najvećih međunarodnih lanaca marina na  istočnom Mediteranu koji promovira rekreacijski jahting, pruža ključnu  infrastrukturu koja omogućava pristup zajednici plovnim putovima te  razvija održive tvrtke koje potiču lokalno zapošljavanje i gospodarski  rast.