Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Voda je život” u OŠ K. Krstića

04.11.2018. 15:31
“Voda je život” u OŠ K. Krstića


Udruga Eko Zadar odradila je i posljednju u nizu radionica iz  projekta „Voda je život“ i to u 4. c razredu učiteljice Marine Bajlo u OŠ  Kruna Krstića.
Kako je to izgledalo u praksi članovi ove udruge objavili su na svojoj  internetskoj stranici.
– Kako je radionica održana na Svjetski dan štednje, pričali smo i učili,  ne samo o vrijednosti vode i kako spriječiti njezino onečišćenje, već i o  potrebi štednje vode i što sve oni, iako mali, mogu učiniti kako bi vodu  zaštitili. U kreativnom dijelu radionice djeca su flomasterima za tekstil  oslikavala platnene torbice i na njima ispisivali male eko poruke.
Platnene torbice oslikane na svim radionicama iz projekta „Voda je  život“ bit će izložene u atriju Gradske knjižnice, ogranak Aleksandar  Stipčević, a moći će se razgledati od 5. do 10. studenog 2018. godine u  vrijeme kada su vrata Gradske knjižnice otvorena za korisnike.
Na izložbi će se naći i brošura „Zaštita voda“ s informacijama o pravilnom postupanju s otpadnim vodama, te magnetić s edukativnom poukom koju je za potrebe ovog projekta osigurao Grad Zadar, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, stoji u priopćenju udruge.