BOLJI UVJETI Strukovna škola počela s provedbom projekata vrijednih 63 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Postaju regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva
Strukovna škola Vice Vlatkovića počela je s provedbom projekata »Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva« i »Budi spreman i kompetentan!«
STRUKOVNA ŠKOLA VICE VLATKOVIĆA
Strukovna škola Vice Vlatkovića počela je s provedbom dvaju vrijednih EU projekata

Strukovna škola Vice Vlatkovića počela je s provedbom projekata »Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva« i »Budi spreman i kompetentan!«. Ovi projekti vrijedni su više od 63 milijuna kuna.
Prvi od ovih projekata provodi se u okviru Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.«, a odobreni iznos od od 29.924.449,48 kuna financira se u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj u 100-postotnom iznosu. Drugi projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Njegova vrijednost iznosi 33.693.182,17 kuna uz 100-postotno EU financiranje kroz Europski socijalni fond.
Govoreći na početnoj konferenciji ovih projekata koja je upriličena u utorak u kraćem formatu i to zbog epidemiološke situacije ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Tihomir Tomčić, nije krio zadovoljstvo.

Ulaganje u gospodarski snažnu budućnost

- Ova je početna konferencija najbolji znak da smo na početku puta, puta koji će trajati tri i pol godine i na kojemu nas čeka mnogo izazova. Siguran sam kako ćemo suradnjom postići sve ciljeve koji su pred nama. Siguran sam kako ćemo, nakon tri i pol godine, biti bolji i kompetentniji i kako ćemo moći odgovoriti na sve zahtjeve tržišta rada, kazao je Tomčić, dok je župan Božidar Longin rekao kako mora izraziti svoje veliko zadovoljstvo što se i kroz ova dva projekta, čija je ukupna vrijednost gotovo 64 milijuna kuna, radi na unaprjeđenju strukovnog odgoja i obrazovanja. Smatram to najboljim ulaganjem u gospodarski snažnu budućnost naše županije, dodao je Longin.
Agencija Zadra Nova je u suradnji s prijaviteljem pripremila i prijavila projekte te će sudjelovati i u njihovoj provedbi. Ravnateljica ove agencije, Marina Dujmović Vuković, je istaknula kako Zadra Nova od prvog dana prati Strukovnu školu Vice Vlatkovića u ovom procesu koji je započeo prije dvije godine, a svoj će angažman nastaviti i kroz provedbu ovih projekata.
- Osim što će unaprijediti rad u školi i ojačati kapacitete nastavnika, ovi projekti imaju i doprinos široj zajednici. Naime, bespovratna europska sredstva koja je ova škola dobila omogućit će nabavu roba i usluga i infrastrukturne radove, poručila je Dujmović Vuković.
Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt Zadra Nova za vas kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere.
- Cilj projekta »Bolji uvjeti za učenje kroz rad« je unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića, kao regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva s ciljem provođenja učenja temeljenog na radu te povećanja relevantnosti i učinkovitosti SOO-a u odnosu na potrebe tržišta rada, ukratko je projekt predstavila Sanja Jerak, viša savjetnica u agenciji Zadra Nova.

Brojni partneri na projektu

Škola projekt provodi u partnerstvu sa svojim osnivačem Zadarskom županijom, zatim Tehničkom školom Rijeka, Industrijsko-obrtničkom školom Pula, Srednjom školom Biograd na Moru i Tehničkom školom Zadar te sa suradnicima – Hrvatskom gospodarskom komorom, HOK - Obrtničkom komorom Zadarske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Zadar, Sveučilištem u Zadru, Sveučilištem u Rijeci, HSTEC Visokobrzinskom tehnikom d.d., SAS strojogradnjom d.o.o. i Elektrostrojarskom obrtničkom školom.
- Projektom »Budi spreman i kompetentan!«, jačanjem organizacijskih sposobnosti, uspostavom sustava kvalitete i profesionalnog usmjeravanja učenika i drugih polaznika te unaprjeđenjem kompetencija nastavnika i mentora kod poslodavaca uspostavit će se suradnja za povećanje relevantnosti i učinkovitosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru strojarstva te će se osnažiti kapaciteti škola za razvoj i provedbu strukovnih zanimanja sukladno potrebama tržišta rada, kazala je Jerak.
Partneri na projektu su Zadarska županija, Tehnička škola Zadar​, Srednja škola Biograd na Moru​, Tehnička škola Rijeka, Industrijsko-obrtnička škola Pula, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Elektrostrojarska obrtnička škola​, Sveučilište u Zadru, Obrtničko učilište Zagreb, Vaillant d.o.o., Auto Hrvatska automobili d.o.o. i Profine Croatia d.o.o.​

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno