Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Karlović: Iznimno nam je zadovoljstvo ponovno ugostiti futsal reprezentaciju Hrvatske

04.11.2020. 10:12


Futsal reprezentacija Hrvatske na Višnjiku, točnije u dvorani Krešimira Ćosića, priprema se za prvi od dva kvalifikacijska dvoboja sa Češkom za plasman na Svjetsko prvenstvo koji se u rujnu sljedeće godine igra u Litvi. Izabranici Mate Stankovića od nedjelje se nalaze u Zadru i na Višnjiku se pripremaju za utakmice sa Češkom. Jučer su odradili dva treninga, jedan jutarnji i jedan poslijepodnevni, tako će biti sve do subote 7. studenog u 19 sati kada će se sučeliti Česima. Unatoč lošoj situaciji s pandemijom koronavirusa u Češkoj, uzvrat je predviđen za 10. studenog u Brnu. Iako je postojala mogućnost da se i uzvrat igra u Zadru, u ponedjeljak je otklonjena ta mogućnost i Hrvatska će po svemu sudeći odmah nakon prve utakmice putovati prema Češkoj. Jučer smo u kraćem telefonskom razgovoru dojmove podijelili s Denisom Karlovićem, direktorom ŠC Višnjik koji nam je pojasnio kako je došlo do toga da Zadar ponovno ugosti futsal reprezentaciju Hrvatske. Podsjetimo u Zadru je Hrvatska odigrala dva prijateljska dvoboja s Italijom, jednom od najjačih europskih i svjetskih reprezentacija u ovome sportu.
– U dogovoru s Hrvatskim nogometnim savezom ŠC Višnjik je domaćin kvalifikacijskog dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo sa Češkom – kazivao je jučer Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.
– Iznimno nam je zadovoljstvo što ćemo ponovno ugostiti Hrvatsku futsal reprezentaciju Hrvatske i na taj način nastaviti kontinuitet važnih i velikih utakmica Hrvatske u različitim sportovima u našem športskom centru. Ostaje velika žal što se ova utakmica zbog poznatih razloga uvjetovanih pandemijom koronavirusa neće igrati u prisustvu publike, a zna se da igrati pred navijačima i bez njih nije ista stvar. Međutim, ovo je svojevrsni zalog za budućnost jer vjerujem da će HNS prepoznati našu želju i angažman u ovim teškim vremenima za sport i kada sve ponovno bude normalno, vjerujem da ćemo pred punim tribinama dvorane Krešimira Ćosića ponovno ugostiti futsal reprezentaciju Hrvatske.
Karlović je još dodao da vjeruje kako će Hrvatska ostvariti povoljan rezultat na Višnjiku i nakon uzvrata u Brnu slaviti plasman na Svjetsko prvenstvo.
– Naravno da vjerujem u našu pobjedu na Višnjiku i u konačnici na plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u futsalu. Bit će lijep osjećaj kada se kasnije bude znalo da je Hrvatska SP izborila upravo u Zadru. Mi stojimo na raspolaganju reprezentaciji u ovom pripremnom razdoblju uoči utakmice i siguran sam da ćemo im ispuniti sve uvjete koji su potrebni kako bi dvoboj sa Češkom dočekali što spremniji – kazao je u kraćem razgovoru Denis Karlović.