Plenković podnosi Godišnje izvješće rada Vlade: Godina s izazovima bez presedana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Premijer u Saboru
Autor:
Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je, podnoseći saborskim zastupnicima  Godišnje izvješće o radu Vlade, ocijenio kako je ovo po mnogo čemu posebna godina, u kojoj se suočavamo sa izazovima bez presedana.

Svijet je zadesila najveća pandemija od 1. Svjetskog rata, što je prouzročilo gospodarsku i društvenu krizu kakva se ne pamti od 2. Svjetskog rata; uz sve to Zagreb i okolicu pogodio je u ožujku najrazorniji  potres u zadnjih 140 godina, čija šteta procijenjena na 86 milijardi kuna, rekao je premijer u Hrvatskom saboru.

Zbog svega toga, naglasio je, suočeni smo s najvećim zdravstvenim, društvenim i gospodarskim izazovima od Domovinskog rata.

Premijer je istaknuo kako se prošle godine, kada je podnosio Vladino Godišnje izvješće, nije mogao naslućivati ovako dramatičan i zahtjevan tijek događaja i izazova

Plenković je podsjetio i kako je razdoblje od početka prvog mandata (listopad 2016.) njegove Vlade, do početka globalne krize, obilježeno pretežito pozitivnim gospodarskim rezultatima, rastom plaća, kupovne moći građana i kućanstava itd.

Premijer jedanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, usmeno predstavlja Hrvatskom saboru Godišnje izvješće Vlade.

Njegov govor može trajati do jedan sat i na njega nisu dopuštene zastupničke replike. O izvješću mogu raspravljati samo klubovi zastupnika kojih je trenutno 13. Po završetku rasprave, premijer ima pravo i na završno 20-minutno izlaganje.

Vratio se Đakić

U saborske klupe u srijedu se vratio HDZ-ov zastupnik Josip Đakić, koji je zbog zaraze koronavirusom imao ozbiljnih zdravstvenih teškoća i nekoliko je tjedna izbivao iz Sabora.

Kategorija:
Ocjena: