Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrani će moći i skijati na Višnjiku!

04.11.2021. 12:53


Na 20.000 kvadrata na makadamskom parkiralištu Športskog centra Višnjik priprema se nikad bogatiji program zimskih radosti. U sklopu Adventa na Višnjiku postavit će se klizalište, lunapark i ni manje ni više, već brdo za sanjkanje i skijanje. Tako epidemija, a ni financije ne bi nikome trebali predstavljati prepreku da ode na skijanje, inače rezervirano za one debljeg džepa.
Ove godine moći će skijati – na Višnjiku!


Od 24. studenog do 15. siječnja
Kako nam kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, radi se o zajedničkom programu Višnjika, Real grupe i tvrtke Elan, a investicija je vrijedna oko 550.000 kuna.
– Dobro smo se pripremili i očekujemo da ćemo pokriti sve – priuštiti našim najmlađim sugrađanima atraktivan zimski program, poštivati sve epidemiološke mjere, a uz vjeru da će se investicija pokriti. Imamo i zašto to vjerovati, s obzirom na to da je na našem klizalištu prije dvije godine kartu kupilo 19.000 građana, rekao je Karlović.
Lani je bila stanka od svega, ali zato ove godine klizalište raste s 500 na 800 kvadrata, lunapark s dosadašnje lokacije kod Interspara dolazi na Višnjik, a novost je skijalište/sanjkalište, čije je konstrukcija stigla na Višnjik te ovih dana kreće instalacija.
– Radi se o nekih 700 kvadrata površine za sanjkanje i skijanje. Bit će skija i sanjki za najam, a brdo će biti pod umjetnim snijegom. Cijeli program će trajati od 24. studenog, od Dana grada Zadra do 15. siječnja, ali što se tiče samog sanjkališta, ne možemo jamčiti koliko će biti otvoreno jer to ovisi o vremenskim uvjetima. Ako bude toplo, možda će biti samo 20 dana, a ako budemo mogli održavati snijeg, možda će biti i cijelo vrijeme trajanja programa. Led na klizalištu ćemo moći održavati pa bi to trebalo biti stalno za vrijeme programa, rekao je Karlović.


Sve na otvorenom
Sve to bit će na otvorenom, upravo radi epidemioloških mjera pa za vrijeme kišnih dana neće moći raditi. Kako govori Karlović, nije se moglo riskirati sa šatorima jer treba paziti na sigurnost gostiju, a i u nekom trenutku bi se mogle i mjere postrožiti pa nisu htjeli ništa raditi u zatvorenom.
– Vjerujemo da će program biti dobro prihvaćen i da će naši građani uživati, posebno oni najmlađi. S klizanjem prije dvije godine smo bili prezadovoljni, a sad će to sve biti još bogatije. Mislim da će i u večernjim satima to biti jako atraktivno, osvijetljeno i uz glazbu. A planiramo i obogatiti program s nastupima mladih zadarskih grupa kako bi sve bilo još veselije, rekao je Karlović.
U sklopu Adventa na Višnjiku, bit će i ugostiteljska ponuda u neizostavnim drvenim, montažnim, blagdanski ukrašenim kućicama.