Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Festini podnio neopozivu ostavku

Autor: Nives Rogoznica

03.12.2008. 23:00
Festini podnio neopozivu ostavku


Ostvaku sam podnio zato što se zbog privatnih obveza ne bih mogao posvetiti stranci u onoj mjeri u kojoj mislim da je to potrebno s obzirom na predstojeće lokalne izbore, kazao je Festini
Tino Festini više nije predsjednik zadarskog HSS-a. Iz Gradskog odbora stranke izvijestili su kako je na sjednici Odbora održanoj u ponedjeljak prhvaćana njegova neopoziva ostavka.
– Ostvaku sam podnio zato što se zbog privatnih obveza ne bih mogao posvetiti stranci u onoj mjeri u kojoj mislim da je to potrebno s obzirom na predstojeće lokalne izbore. Smatrao sam da je najbolje da se ide u nove izbore i da se tako iskristalizira tko će voditi stranku u izborno vrijeme, kratko je svoj postupak pojasnio Festini.
Festini napominje kako ostaje član HSS-a i kako će do kraja mandata obnašati dužnost vijećnika u Gradskom vijeću. Do nove izborne skupštine koja će se održati u siječnju vršitelj dužnosti predsjednika GO HSS-a bit će Marijan Maroja.
– U posljednje vrijeme utrostručio se broj članova Gradskog odbora i mi po Statutu moramo ustrojiti ogranke. Dok je Gradski odbor imao manje od stotinu članova svi smo bili jedna organizacija. Očekujemo ustrojiti šesnaest ogranaka do 20. prosinca i nakon Nove godine pripremit ćemo izbornu skupštinu, kazao je Maroja.
Na upit hoće li kandidirati na predsjedničko mjesto, Maroja je odgovorio kako će o kandidaturama odlučiti Gradski odbor nakon konzultacije sa Županijskim odborom.
U priopćenju Gradskog odbora HSS-a kojeg potpisuje glasnogovornica Irena Devčić-Buzov navodi se kako je zadarski HSS u postupku osnivanja dvije nove unutarstranačake interesne organizacije, i to sveučilišne i organizacije mladih. Ovog su ljeta, podsjećamo, osnovane gradska i županijska udruga žena HSS-a “Hrvatsko srce”.