Stipendije za 17 biogradskih studenata

Slika korisnika admin
bnm_stipendija
Jelica FARKAŠ
Polaznici Visoke škole za poslovanje i upravljanje koji žive u Biogradu potpisali ugovore o stipendiranju

U novoj Gradskoj vijećnici u Biogradu na Moru, u nazočnosti dogradonačelnika Grada Biograda Tončija Šangulina, ugovore o stipendiranju potpisalo je 17 izvanrednih studenata.

Ugovore su potpisali polaznici visoke škole za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti, Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića, koji žive u Biogradu, a kao i svi redoviti studenti imaju pravo na financijsku potporu. Kako je ovom prilikom naglasila Nevenka Lukin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Grad Biograd je posebnom odlukom odobrio sredstva za ovu namjenu kako bi i izvanredni studenti imali jednaka prava kao i redoviti. Poznato je, naime, da Grad stipendira oko 130 redovitih studenata koji studiraju diljem Hrvatske, a novčanu potporu u istom iznosu od 500 kuna mjesečno, od ove akademske godine primat će i 17 novih izvanrednih studenata grada Biograda.

- Drago nam je što je odaziv za ovaj izvanredni trogodišnji studij bio dobar i što smo omogućili i onima koji rade da se uz rad dodatno obrazuju, kazao je dogradonačelnik Šangulin.

Veseli i činjenica što se uz ovih 17 studenata iz Biograda, na studiju pojavio i znatan broj polaznika iz susjednih općina. Nije potrebno posebno napominjati kako će to promijeniti sliku grada koji će dobiti nove stručnjake.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno