Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pojašnjenje o isključenju Udruge HVIDR-a Zadar iz sustava

Autor: Mile Marić

03.12.2009. 23:00
Pojašnjenje o isključenju Udruge HVIDR-a Zadar iz sustava


Na izvještajnoj Skupštini ZU HVIDR-a Zadarske županije predsjednik Željko Perić naglasio je odličnu organizaciju održavanja SŠNIDOR-a u Zadru
U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održana je redovna izvještajna Skupština Zajednice udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Zadarske županije. Na njoj su sudjelovali delegati ZU HVIDR-a Zadarske županije, odnosno članovi HVIDR-a Benkovac i HVIDR-a Obrovac koje su u sustavu županijske HVIDR-e.
 Na Skupštini su prezentirana izvješća tijela županijske HVIDR-a za 2008. godinu i to: izvješće Nadzornog odbora – financijsko izvješće, izvješće predsjedništva – izvješće o radu za 2008. godinu, izvješće Suda časti te plan i program udruge. Tema Skupštine, među ostalim, bila je i isključenje Udruge HVIDR-a Zadar iz sustava županijske HVIDR-e i HVIDR-e RH. Predsjednik ZU HVIDR-a zadarske objasnio je prisutnima razloge isključenja. Sud časti HVIDR-e RH na 11. sjednici održanoj dana 16. travnja 2008. godine zaprimio je zahtjev Nadzornog odbora HVIDR-a RH o pokretanju stegovnog postupka protiv Udruge HVIDR-a Zadar, članice u sustavu Zajednice udruga HVIDR-a Zadarske županije, zbog kršenja odredbi Statuta i drugih općih akata, neprovođenje odluka tijela Zajednice udruga HVIDR-a Zadarske županije i tijela HVIDR-e RH o dostavljanju dokumentacije o radu udruge te za postupke koji narušavaju interese i ugled HVIDR-a RH, nepoštivanjem odredbi članka 38. stavka 2. Statuta HVIDR-e RH o provođenju nadzora nad radom udruge u sustavu HVIDR-a RH. Sud časti zahtjev je ocijenio kao osnovan te je na istoj sjednici formirano Vijeće Suda časti za rješavanje predmetnog postupka. U postupku utvrđivanja Sud časti HVIDR-e RH jednoglasno je donio odluku o mirovanju članskih prava udruzi HVIDR-a Zadar. Prema nadležnosti o odlučivanju Sud časti ZU HVIDR-a zadarske Županije svojom odlukom od 1. lipnja 2009. godine isključio je udrugu HVIDR-a Zadar iz sustava županijske HVIDR-e i HVIDR-e RH.
Na izvještajnoj Skupštini ZU HVIDR-a Zadarske županije predsjednik Željko Perić naglasio je odličnu organizaciju održavanja SŠNIDOR-a treći put u Zadru sa smještajem u hotelskom naselju Borik, a pod visokim pokroviteljstvom tadašnje ministrice, a današnje premijerke Jadranke Kosor, gdje je na natjecanju sudjelovalo 1.270 sudionika hrvatskih ratnih vojnih invalida, odnosno postave 21. županijske zajednice i HVIDR-a HVO Herceg Bosna, koji su se natjecali u 10 invalidskih sportskih disciplina. Grad Zadar se pokazao kao uspješan domaćin stoga se SŠNIDOR i ove godine održao u Zadru, a održavanje igara invalida smatramo velikim uspjehom zbog dobre promocije grada Zadra i Zadarske županije.