Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zadru Vukovar zadnja prilika

03.12.2010. 23:00
Zadru Vukovar zadnja prilika


Momčad s Višnjika na ljestvici zaostaje pet bodova za vodećim Vukovarcima, Goran u Brodu traži prvu pobjedu, Zadrankama teško u Rovinju


Muški odbojkaški prvoligaši došli su do zadnjega kola polusezone. Polusezone koja je bila raznolika i ne baš pretjerano uspješna, a najgore je u njoj prošao bibinjski Goran. Igrači trenera Vice Fuzula kao da su tek nedavno počeli ozbiljno igrati i sada su na predzadnjemu mjestu sa za njih samo jednim bodom u šest odigranih susreta. U nedjelju igraju u 16 sati u Slavonskom Brodu te imaju priliku protiv posljednjeplasirane momčadi lige popraviti bodovnu situaciju. David Bugarija, kao i cijela momčad, u zadnja tri kola podizao je razinu igre pa su tako u prošlom kolu zamalo iznenadili drugoplasiranu momčad Splita.
– Očekujem da ćemo tu utakmicu dobiti jer Brod nije Bog zna kakva ekipa. Zadnji su, a mi smo ispred njih. Trudit ćemo se, a vidjeli smo da možemo igrati i protiv najjačih u ovoj ligi i pružiti dobar otpor pa mislim da i njih možemo dobiti. Ovo nam je zadnja utakmica u polusezoni i bilo bi dobro zaključiti je s pobjedom – kaže Bugarija koji nije zadovoljan s polusezonom i misli da je Goran mogao i morao napraviti više.
– Tek smo počeli igrati zadnje tri utakmice, tako da nismo ni mogli doći do bodova do kojih smo trebali doći. Dižemo se u formi, a vidjet ćemo kakvi ćemo biti drugi dio sezone. Ja ne znam što ću, tako da ne znam što će biti i tko će ostati – kaže Bugarija koji je već na početku prvenstva bio najavljivao svoj odlazak u Zagreb, u kojemu je već igrao a u kojega su prešli na početku prvenstva Tomislav Fuzul i Bruno Šimunić, a Roko Frleta i on su ostali u klubu. No ni Zagrebu u superligi ne cvjetaju ruže, i on je na pretposljednjemu mjestu nakon pomlađivanja sastava te bi se Bugarija u eventualnom prijelazu našao u sličnoj sitauciji, doduše u višemu rangu.
Zadrani polovični
U Zadru su svi na broju i ovo kolo su odmarali nakon poraza s kaštelanskom Mladosti kolo prije. U zadnjem kolu polusezone oni idu još dalje nego Goran, u Vukovar s kojim će igrati također u nedjelju, ali nešto ranije nego Goran – u 13 sati.
– Oni su prva momčad lige i zasada imaju jedan poraz, a i u tome porazu su se dobro držali i osvojili bod. Utakmica neće biti lagana, a u Vukovar idemo svi – kaže Ivan Škara kako u momčadi nema ozlijeđenih.
S učinjenim u polusezoni i s 10 bodova te trenutačnim petim mjestom Škara nije pretjerano zadovoljan.
– Možda smo mogli odigrati neke utakmice bolje, mogli smo kod Splita uzeti pobjedu a kod Mladosti u Kaštelima smo trebali bolje reagirati i ne ući u takav pad u igri – izgubili smo s prevelikom razlikom. Dobro smo počeli, sada smo malo pali a nadam se kako ćemo protiv prvoga sastava lige podići na višu razinu – nada se Škara.
Amplitude Zadranki
Nekako s najvećim oscilacijama u polusezoni bile su Zadranke. One su također počele jako dobro a onda je došlo do laganoga pada i trenutačno su na osmom mjestu od 14 ekipa sa 13 osvojenih bodova u deset odigranih kola. Kapetanica Nina Hrabrov još se nije oporavila od poraza od bivšega superligaša Osijeka, u kojemu su Zadranke prezentirale začudne amplitude u sva tri seta. Protiv zagrebačke Mladosti u susretu tjedan prije dvoboja s Osijekom padovi su se očitovali po različito odigranim setovima, tri dobra dva loša unutar utakmice, a protiv Osijeka u svakomu setu nakon dobroga dijela slijedila je neshvatljiva igra. Pred ekipom Zadra predstoje još tri susreta od kojih je prvi u nedjelju u Rovinju s početkom u 17,30 sati.
– Zadnja utakmica je bila teška, fizički i psihički, možda više psihički teška. Ne znam za cure ali mislim kako se još nisam oporavila od toga susreta. Što se tiče Rovinja, svako to gostovanje u Istri je po sebi teško zbog samoga puta, a i zbog kvalitetnog protivnika. Ekipa Rovinja igra zadnjih par godina većinom u sličnom sastavu – kaže Hrabrov još pod dojmom prošlotjednoga poraza od 0:3 u susretu u kojem je rezultat mogao biti i obrnutim da je bilo malo više usredotočenosti i malo manje opuštanja.
– Nisam još odigrala ni jednu utakmicu kako bih željela. Treniram ali to nema veze s tim, valjda će biti bolje jer gore ne može – kaže Zadrova kapetanica koja se ovu sezonu vratila poslije godinu dana pauze nakon što je sezonu prije igrala u izvrsnoj formi.
Može gore, a i bolje. Zadranke će ovu sezonu sigurno ostvariti ono što su prije početka izrazile kao želju i postavile kao cilj – opstanak u ligi. Da im je netko ponudio ovoliki broj bodova u ovoliko kola na početku lige, vjerujemo kako bi to sve sa svim rukama prihvatile. Ali ako nisko postavljaš ciljeve, kada vidiš da možeš… A to se Zadrankama događa. Jedna pobjeda protiv Rovinja dobro bi došla, a ne bi bila niti nerealna jer Zadar trenutno ima četiri boda više od domaćega sastava, koji je zadnje četiri utakmice izgubio.