Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Anti Kurtoviću šest mjeseci uvjetno jer je lažno prijavio Siska

Autor: Minja Gugić

03.12.2012. 23:00
Anti Kurtoviću šest mjeseci uvjetno jer je lažno prijavio Siska

Foto: Filip BRALA



Dok “broji sitno” do početka suđenja na Županijskom sudu u Zadru zbog jedne od najvećih zadarskih afera posljednjih godina, a riječ je o aferi u javnosti poznatoj kao – leasing, Ante Kurtović danas je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine zbog lažnog prijavljivanja.
Naime, Kurtovića je tužio 50-godišnji Zadranin Goran Vitlov poznatiji kao Sisak zbog lažnog prijavljivanja prijetnje zbog čega je dva dana “odgulio” iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Osim toga traži i odštetu od 30 tisuća kuna zbog pretrpljenih duševnih boli i sramote koje mu je prouzročena jer se njegovo ime, kako je rekao, u tom kontekstu pojavljivalo u novinama.
Početak priče se odigravao u rujnu 2009. godine kada je Vitlov odlučio kupiti auto te mu je Kurtović ponudio audi A6 godinu dana star za 30 tisuća eura. Vitlov mu je u gotovini dao 15 tisuća eura kao predujam, a ostatak mu je trebao dati nakon što auto stigne.
– Čuli smo se i on mi je rekao da je auto stigao pa sam otišao do Vitrenjaka. Bio je tamo i rekao mi je kako ima nekih problema, ali da će mi ili vratiti novce ili će mi dati auto po dogovoru. Nije bio sam, bio je u društvu. Sjedio sam i čekao dok su oni razgovarali i čuo sam kako ga optužuju da ih je prevario i da nije isporučio auta. Kad sam odlazio, sustigao me, uhvatio za ruku i rekao mi: Molim te, nemoj me prijaviti” – ispričao je Vitlov.
Naglasio je potom kako je poslije dva dana po njega došla policija i rekla mu kako ga je prijavio Ante Kurtović zbog prijetnje smrću i kamatarenja.
Veliko suđenje za aferu leasing počinje iza Nove godine na zadarskom Županijskom sudu. Ispred Kurtovića u optužnom aktu, našli su se Dejan Pupovac, direktor prodaje u Autokući Zadar i njegov kolega, Niko Lisica iz tima za financiranje i prodaju audi auta. Nadalje se u optužnici,  navodi vlasnik Autokuće Zadar, Milan Rajlić, Marin Mišković te zaposlenik Autokuće Dražen Bezinović, koji je bio zadužen za prodaju automobila marke volkswagen. Svi će oni u siječnju sjesti na optuženičku klupu pred Sudsko vijeće Enke Moković.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU