Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivanov: S Mađarima samo pobjeda dolazi u obzir

Autor: Roman Morović

03.12.2012. 23:00
Ivanov: S Mađarima samo pobjeda dolazi u obzir

Foto: Zvonko KUCELIN



U subotu ne trebamo razmišljati ni o čemu, nego samo o pobjedi. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Ući ćemo u tu utakmicu bez ikakvih kalkulacija, s jednim jedinim ciljem, a taj je da napravimo apsolutno sve što možemo za pobjedu – kaže Ivanov


Sa sedmog gostovanja ove sezone košarkaški Zadra kući su donijeli šesti poraz. Realno, teško je bilo očekivati da mogu iznenaditi vrlo dobru momčad Radničkog u Kragujevcu, tim više što sastav Miroslava Nikolića igra sve bolje i pretendira na sam vrh ABA lige. Zadar je nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena bio na pristojnih pet poena zaostatka, ali je onda primio prilično jeftin koš i na odmor otišao sa -7, 49:42. Slučajno ili ne, taj je koš bio početak serije domaćih 18-3, kojom su sredinom treće četvrtine otišli na velikih 20 razlike.
– Nažalost, opet nam se dogodio pad početkom treće četvrtine, slično kao i protiv MZT-a. Kada tako loše otvoriš drugo poluvrijeme i odeš na minus 20, teško se vratiti. Kasnije smo se uspjeli malo približiti, no oni su kontrolirali utakmicu do kraja i zasluženo pobijedili – realan je Ive Ivanov, kapetan Zadra.
Doista je šteta što je Zadar po izlasku iz svlačionica opet upao u crnu rupu, jer je u određenim dijelovima prvog poluvremena davao naznake da bi mogao parirati favoriziranom protivniku.
– Napad nam je u prvom poluvremenu funkcionirao vrlo dobro, zapravo, cijelu utakmicu je bilo tako, izuzev tog razdoblja kada su se oni odvojili. Međutim, imali smo dosta propusta u obrani i primili smo previše koševa, posebno u prvom dijelu. Zabili su nam pet trica u prvoj četvrtini i 49 poena u prvom poluvremenu, što je definitivno previše ako se želi parirati takvom protivniku na gostovanju. Radnički je zaista odlična momčad i kažnjavali su većinu naših grešaka.
Ovaj se poraz svakako može svrstati u red prihvatljivih. Zadar je izgubio na gostovanju kod kvalitetnijeg protivnika. Pokušao je pružiti kakav takav otpor, a treba reći i da je igrao bez dva važna igrača na vanjskim pozicijama Chaissona Allena i Ante Delaša.
– Iz svake utakmice treba pokušati izvući neke pouke pa tako i iz ove. Sada nastavljamo s treninzima, kroz koje ćemo nastojati ispraviti greške, koliko god je to moguće. U dosta segmenata igre imamo prostora za napredak, od individualne obrane, zonske obrane, napada… Radimo dobro i nadam se da će nam se to vratiti.
Sljedeće kolo donosi utakmicu posve drukčijeg profila, izravan okršaj za izbjegavanje posljednjeg mjesta. Na Višnjik stiže mađarski Szolnoki Olaj, jedina momčad koja je trenutno slabije plasirana od Zadra, s omjerom 2-9.
– U subotu ne trebamo razmišljati ni o čemu, nego samo o pobjedi. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Ući ćemo u tu utakmicu bez ikakvih kalkulacija s jednim jedinim ciljem, a taj je da napravimo apsolutno sve što možemo za pobjedu.