Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za modernizaciju prometnice osam milijuna kuna

03.12.2013. 23:00
Za modernizaciju prometnice osam milijuna kuna


Radovi koji bi se u potpunosti trebali obaviti u narednih 90 dana, naravno ako izvođačima budu išle na ruku vremenske prilike, povjereni su dvjema građevinskim tvrtkama ¨Colasu¨ iz Varaždina i ¨Timu¨ iz Nadina


Nakon opsežnih priprema te provedenog javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg ponuđača, ovih su dana počeli poslovi modernizacije i asfaltiranja županijske ceste broj 63056 od Visočana do cestovnog križanja Duševića mlin smještenog kod istoimene povijesne građevine gdje se križaju putni pravci Ražanac, Pag-Vrsi, Nin-Visočane, Poličnik te Poljica-Zadar. Investitor i nositelj ovog za grad Nin te susjedne općine važnog i vrijednog projekta je Županijska uprava za ceste sa sjedištem u Zadru. Ona je vođena ravnateljem dipl. ing. prometa Milom Fabijanom za navedene poslove osigurala 8.052.521 kuna. Radovi na terenu koji bi se u potpunosti trebali obaviti u narednih 90 dana, naravno ako izvođačima budu išle na ruku vremenske prilike, povjereni su dvjema građevinskim tvrtkama ¨Colasu¨ iz Varaždina i ¨Timu¨ iz Nadina. U sklopu navedenog projekta prići će se također i rekonstrukciji sadašnjeg križanja Duševića mlin o čemu će vozači od strane izvođača i investitora biti pravovremeno obaviješteni.
Kada bude u cijelosti asfaltirana i modernizirana navedena prometnica dužine 4,7 kilometara te širine osam metara, kojom su se u stanju šumskog makadama u ne tako davna vremena Visočanci opskrbljivali drvom za ogrjev, riješit će se sadašnje problematično prometovanje teških kamiona i ostalih cestovnih vozila preopterećenom prometnicom Murvica-Briševo-Mazija kuće-Žerava-Ninski Stanovi-Nin i dalje put Privlake i Vira i to poglavito u vrijeme ljetnih mjeseci. Osim toga, kako nam je rekao u kraćem razgovoru ravnatelj ŽUC-a Zadar dipl. ing. Mile Fabijan, a kojeg smo zatekli neposredno na mjestu na kojem se izvode radovi, ova prometnica bit će najkraća cestovna veza između Nina, Privlake, Vira, Vrsi, Ražanca i Paga sa Centrom za zbrinjavanje otpada koji će se graditi u Biljanima Donjim.